Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Atatürk'e hakaretler içeren bir paylaşımda bulunduğu belirtilen Buca Çaldıran Mahallesi Muhtarı M.G ve bu içeriği ilk paylaşan A.A isimli bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ adına İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, muhtar M.G. ve A.A.'nın eylemlerinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ni, parti üyelerini ve tabanını derinden etkileyip rencide ettiği belirtildi. CHP'nin, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, tüzük ve parti programında bunlara yer vermiş, her mecrada savunucusu olmuş bir parti olduğu vurgulanan dilekçede, "Şüphelilerin eylemleri, müvekkillerimizin il ve ilçe örgüt başkanı oldukları partinin üyeleri başta olmak üzere, ülkemizde vatanını ve milletini seven, milli değerlerine sahip çıkan her vatandaşımızı rencide etmiş ve derinden yaralamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun ilke ve devrimlerini benimseyen her Türk vatandaşı bu suçtan zarar görmüştür. Esasen bu eylemler milli birlik ve bütünlüğümüzü, Türk milletinin ortak değerlerini hedef alan eylemlerdir" denildi. Sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret içeren paylaşımda bulunduğu belirtilen muhtar M.G. ve A.A.'nın, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarından cezalandırılması istendi.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bugün özgürlüğümüzü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtarıcısı ve kurucusu hakkında, hakaret ve iftira içeren sözler paylaşmak kimsenin haddi değildir. Bu türden hakaretlere elbette ki sessiz kalmamız düşünülemezdi. Suç duyurusunda bulunduk, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. DHA