CHP İzmir 1. Bölgede Örgütten Sorumlu İl Yöneticisi Ednan Arslan, ilçe başkanlıklarına aday olacak partililere 'Birbirinizi yıpratarak seçim kampanyası yürütmeyin' tavsiyesi geldi.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir örgütü, önümüzdeki günlerde başlayacak olan ilçe kongrelerine hazırlanıyor. Hareketli geçeceği düşünülen kongreler öncesi, 1. Bölgede Örgütten Sorumlu CHP İzmir İl Yöneticisi Ednan Arslan'dan tavsiye niteliğinde mesajlar geldi. Aday olmak isteyen her partilinin, tüzükte belirtilen kriterleri taşıması halinde yarışa katılabileceğini hatırlatan Ednan Arslan; “Arkadaşlarımıza tavsiye anlamında şunu söylemek istiyorum. Aday olmak bütün partililerin hakkı. Ama aday olmak isteyen arkadaşlar, kendilerini ve projelerini anlatsın. İlçe başkanı olursam ne yapacaklarını anlatsınlar. Mevcut ilçe başkanları üzerinden, onların eksikliklerini arama anlayışı ile, onların yapamadıklarını ön plana çıkarma anlayışı ile bir adaylık kampanyası götürmesinler. Zaten bu kampanya medya üzerinden götürülecek bir kampanya süreci değil” dedi. Adayların tek tek delegelerin kapısını çalmaları ve kendilerini onlara anlatmaları gerektiğini kaydeden Erdan Arslan, bu süreçten sonra yetkinin artık delegede olduğunu ve kararı da delegenin vereceğini vurguladı. Adayların, kendilerini delegeye anlatması gerektiğini söyleyen Arslan, partililerin bu süreçte birbirlerini yıpratmamalarını istedi. Arslan; “Bir başka partiliyi yıpratarak, bir başka partiliyi eleştirerek değil, onların da yaptığı hizmetlere teşekkür ederek, onların yaptığı görevin kutsal olduğunu hatırlatarak ama kendilerinin daha farklı işler ortaya koyabileceğini imasında bulunarak çalışma yürütürlerse bizim için çok daha verimli olur” ifadelerini kullandı.

SORUN YAŞANMAYACAK

CHP'de delege seçimlerinin daha hareketli geçtiğini kaydeden Ednan Arslan; “Bu seçimler bittikten sonra taşlar yavaş yavaş yerine oturur. Birinci bölgenin analizini yapacak olursak, Çeşme'sinden Seferihisar'ına, Urla'sından Karaburun'una kadar buralarda ciddi sorunlar ciddi yarışlar olacağını düşünmüyorum. Konak, Karabağlar, Buca'da bir yarış yaşanabilir. Onun haricindeki diğer yerlerde daha uzlaşmacı listeler çıkabilir. Bizim partimizde yarışın olması avantaj çünkü demokrasinin göstergesidir bu. Parti içi demokrasi yarışında farklı fikirler ne kadar çok olursa, o partiyi daha da geliştirir ve partinin dinamik olduğunu gösterir. Seçimlerde ciddi sorunların yaşanacağını düşünmüyorum. Aday olmak isteyen herkes rahatlıkla bu yarışa katılabilir. Şimdilik herhangi bir sorun veya problem yok” dedi.

OLGUNLUKLA TAMAMLAYACAĞIZ

İlçe kongrelerinin büyük bir olgunluk ve sakinlikle geçeceğini ve CHP'ye yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanacağını belirten Ednan Arslan, bu yıl yapılan delege seçimlerinin önceki yıla göre daha sakin bir şekilde tamamlandığını kaydetti. Lokal birkaç yerde sorun yaşandığını anımsatan Arslan bu sorunların ise tamamen kişisel olduğunu savundu. Her yere sandık konulduğunu ve oy kullanmak isteyen herkesin rahatlıkla oyunu kullandığını dile getiren Arslan, şunları söyledi: “Gençlik ve kadın kotalarına mümkün olduğunca uyuldu. Kadının olduğu yerde bir seviye var, gencin olduğu yerde ise enerji var. Bu seçimlerde dinamik ve sorumlu yapılar çıkacak. 16 Nisan referandumu ve Adalet Yürüyüşü'nün ardından partililerimiz bu işlere çok farklı açıdan bakmaya başladılar.”