Konak Meydanı'nda, hazırlattıkları 2 metrelik elektrik faturasını açan CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Faturanın tutarı açlık, yoksulluk, işsizlik... Ödenecek tutar ise hayatlarımız oldu" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de "Bizi zalimlerin eline bıraktılar. Yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını Saray'dan seyreder hale geldiler" diyerek hükümeti eleştirdi.

İzmir'de CHP Konak İlçe Başkanlığı, artan elektrik zamlarına dikkat çekmek amacıyla sokakta eylem yaptı. Konak Meydanı'nda, hazırlattıkları 2 metrelik elektrik faturasını açan CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Faturanın tutarı açlık, yoksulluk, işsizlik... Ödenecek tutar ise hayatlarımız oldu" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de "Bizi zalimlerin eline bıraktılar. Yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını Saray'dan seyreder hale geldiler" diyerek hükümeti eleştirdi.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu önderliğinde Konak Meydanı'nda buluşan CHP üyelerine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi. Burada bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Gruşçu, "Son dönemlerde elektrik faturalarındaki ve enerjideki fahiş artış bütçelerimizi çok etkiledi. 84 milyon vatandaşın doğrudan cebine hükmeden bu iktidar maalesef elektrik konusunda da bizi ciddi sorunlarla karşı karşıya bıraktı. Evlerde yangın var, mutfaklarda yangın var" dedi.

Yurttaşların elektrik borçlarını ödeyemediğini, çocuğuna harçlık veremediğini, öğrencilerin ise okula gitmek yerine evde kaldığını söyleyen Gruşçu, "Genç işsizliği aldı başını gidiyor, esnafımız bir bir kepenk kapatmaya devam ediyor. Geldiğimiz nokta hiç açıcı değil. Her akşam evimize bir topan ekmeği nasıl götürürüz kaygısıyla, yarın çoluğuma çocuğuma nasıl harçlık vereceğim kaygısıyla anaların babaların gözü yaşlı. Ve maalesef tencere kaynamıyor" diye konuştu.

"Baba utandığından çocuğunu okula gönderemiyor"

Gruşçu, yoksul yurttaşların yaşadığı Gültepe'de bir aileyi ziyaret ettiğini anlatırken, şunları söyledi:

"Gültepe'de bir aileyi ziyaret ettim. Ailenin içler acısı halini gördüm. Aile babası maalesef pandemi yüzünden Kemeraltı'ndaki çay ocağını kapatmak zorunda kalmış. Bir göz odada, rutubetli bir evde, elektrik faturasını ödeyememiş, biriken borçları cezalarıyla birlikte 4 bin 500 lirayı aşmış. Evde iki çocuk yaşıyor ve öğrenim göremiyor. Çünkü baba harçlık veremediği için, pantolon, gömlek, ayakkabı alamadığı için okula göndermeye utanıyor. Şimdi utanması gereken o vatandaşımız mıdır? Utanması gerekenler bu vatandaşlarımızı bu hale sokanlar değil midir? Biz bir an evvel bu işe çözüm getireceğiz. CHP olarak elektrik faturasından canı yanan, evinde aşı kaynamayan, kepenk açamayan esnafımıza ve beli bükülen yurttaşımıza çözümü biz sunacağız. Ve biz bunu başaracağız. Çünkü Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur."

"Romanları hırsızlıkla suçladılar"

Roman yurttaşların da ödeyemediği borçlarının biriktiğini, elektriklerinin kesildiğini dile getiren Çağrı Gruşçu, "Onlar da çeşitli yolları tercih etmiş. Ama yandaş dağıtım şirketi Roman yurttaşlarımızı suçladı, onların hırsızlık yaptığını söyledi. Bu doğru bir yaklaşım değil. Biz yurttaşımızı savunacağız, kucaklayacağız. Borcundan elektriğinden kesilmiş yurttaşımızı gözetmek görevdir. Sosyal devletin görevi, hiç kimseyi ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak sorunlarına çözüm bulmaktır" dedi.

2 Metrelik fatura açtı

Gruşçu, yanlarında getirdikleri, rulo halindeki 2 metrelik sembolik elektrik faturasını açarken, şunları söyledi:

"Faturanın tutarı açlık, yoksulluk, işsizlik... Ödenecek tutar ise hayatlarımız oldu. Biz hayatlarımızı elektrik faturalarına mahkum etmek istemiyoruz. Çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını bir grup yandaş müteahhite, bir grup yandaş şirkete teslim etmek istemiyoruz. Londra'daki bir grup tefeciye vermek istemiyoruz. O yüzden bizden derhal bu faturayı teslim almak isteyen, derhal tahsilat yapmak isteyen, hayatlarımızı tahsil etmek isteyen bu yandaş elektrik şirketlerine karşı mücadelemizi var gücümüzle savunacağız. CHP olarak 84 milyon yurttaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz."

Elektrik fiyatlarının son 3 yılda iki katına çıktığını, sadece yılbaşından bugüne kadar yapılan zamların yüzde 22'yi bulduğunu aktaran Gruşçu, "Hangi emekliye, hangi memura, hangi alın teri döken emekliye son 9 ayda yüzde 22'den fazla zam yapıldı" dedi.

Sertel: Bizi zalimlerin eline bıraktılar

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise elektrik faturalarında tablonun çok ağır olduğunu, bu durumun özelleştirmelerle birlikte başladığını belirtirken, şunları söyledi:

"Yandaş şirketlere Türkiye'nin hakkı hukuku satıldı. Ve onlar da acımasız bir biçimde, yalnızca kendi karlarını düşünerek, vatandaşın hakkını hukukunu hiç düşünmeden hareket eder hale geldiler. Bu iktidar cumhuriyetin tüm kazandırdığı kuruluşları sattı savdı. Halkımızın kendi tasarrufuyla yarattığı fabrikalarını, tüm KİT'leri sattı savdılar. Şimdi bizi zalimlerin eline bıraktılar. Kendileri de verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları gibi, yoksul insanların elektriksiz, doğalgazsız, susuz, ekmeksiz kalmasını Saray'dan seyreder hale geldiler."

"Tek adam kaçmasın"

Bir an önce seçim sandıklarının kurulmasını isteyen Sertel, "Tek Adam kaçmasın sandıktan, korkmasın, gelsin... Demokrasi kuralları çerçevesinde ve herkesin sandığa gidip kendi tarafsız cumhurbaşkanını seçeceği, parlamenter demokratik rejimi kuracağı dönemi halkımız özledi. Bunun için yol açın, sandığı kurun" dedi.