CHP İzmr'de 10 Eylül'de başlayan delege seçimleri 4. haftayı geride bıraktı. Seçimler sırasında eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Milletvekili Tuncay Özkan, sandık başında samimi pozlar vermesi dikkat çekti.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir'de delege seçimlerini sürdürüyor. Sandık mesaisinde öne çıkan ayrıntılardan ilki, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile eski İl Başkanı Alaattin Yüksel'in verdiği pozlar oldu. Yüksel'in aday olduğu son il kongresinde konuşan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldığı için bir araya gelmeyen ikili, sandık başında samimi görüntüler verdi. Yüksel'in delege olduğu Alsancak Mahallesi’nde oy kullanan Özkan, sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak şunları yazdı: “Alsancak mahallemizdeki delege seçimlerini ziyaret edip, eski il başkanımız Alaattin Yüksel'e başarılar diledik.” İkilinin bu fotoğrafı akıllara 'buzlar eridi mi' sorunu getirdi. Sandık raporundaki bir diğer ayrıntı ise Karşıyaka'dan geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bulunduğu Yalı Mahallesi'nde, seçimler gergin başladı. 42 delege çıkaran mahalle, çift listeli bir yarışa sahne olurken, alanda mavi liste lehinde pankartların bulunması kriz yarattı. Her iki listede yer alan Başkan Akpınar, sandığın kurulduğu adrese gelerek önce gerginliği sonlandırdı. Daha sonra ise tarafsız kalmak için oy kullanmayacağını açıkladı. Akpınar; “İki liste de benimdir. Demokrasinin gereği budur. Benim oyum her iki listeye” dedi ve oy kullanmadan seçim alanından ayrıldı.

BAŞAK LİSTEDE YOK

Konak’ta; Alsancak, Kültür, Mehmet Aliakman, Mimar Sinan ve Çankaya mahallelerinde seçim sandığı kuruldu. Konak’ın en önemli noktalarından biri olan Alsancak Mahallesi’nde 8 delege için tek liste çıktı. Konak CHP İl Başkanı Mehmet Şakir Başak, yer aldığı delege listesinden adını sildirdi. Seçim heyecanının yaşandığı bir diğer adreste Karşıyaka'ydı. İl Başkanı Asuman Ali Güven'in oy kullandığı Bostanlı'da mavi ve beyaz olmak üzere çift listeli bir yarış yaşandı. İl Başkanı Asuman Ali Güven sadece beyaz listede yer aldı. Seçimi mavi listenin kazanması halinde sadece il doğal delegesi olan Başkan Güven ilçe kongresinde oy kullanamayacak. Beyaz liste; İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak, Karşıyaka İlçe eski Başkanı Ali Karaege gibi isimler yer aldı. Muhalif mavi listede ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, ilçede mevcut yönetime karşı en sert muhalefeti yürüten Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, Belediye Meclis Üyesi Önder Koç, Müjdat Ünsalan, Recai Acar gibi partililer öne çıktı. Çakmur, iki listede de yer aldı.

FOÇA'DA ÇARŞAF LİSTE

Bornova'da Atatürk ve İnönü mahallelerinde seçim gerçekleşti. İnönü Mahallesi’nde 21 delege için çift listeli bir yarış yapıldı. 26 delege çıkaran Atatürk Mahallesi’nde ise 3 liste çıktı. Beyaz listede; İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ’ın babası Ali Karlıdağ, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Aylin Baysal Korkut, Ali Çelik, Bengül Tice, Meclis Üyesi Cumhur Yılmaz gibi isimler yer aldı. Buca'da ise; Göksu, İnönü, Seyhan ve Murathan mahallelerinde sandık kuruldu. Buca’da Göksu Mahallesi’nde çift liste çıktı. Foça'yı da seçim heyecanı sardı. Hacı Veli, Kocamemetler ve Yeni Bağarası mahallelerinde, delege seçimi için sandık kuruldu. İlçedeki tüm mahallelerde seçimler çarşaf liste yöntemiyle gerçekleştirildi.

TEKİN DE ADINI YAZDIRMADI

Gaziemir'de de; Zafer, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler, Yeşil, Atıfbey, Gazi, Irmak, Gazikent ve Sevgi mahallelerinde seçim yapıldı. Tüm mahallelerde tek liste olması dikkat çekti. Gazi Mahallesi'nde Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve eşi Birsen Şenol, eski il yöneticileri Burcu Özalp, Bülent Zenginobuz ile Kenan Biçer, delege seçildi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin kendi isteğiyle hiçbir listede yer almadı.

3 DELEGEYE 3 LİSTE

Karabağlar'da mahalle delege seçimleri, bu hafta sonu da devam etti. İlçede; Yunus Emre, Ali Fuat Çebesoy, Limontepe, Cennetoğlu, Kazım Özal mahallelerinde sandık kuruldu. Ali Fuat Cebesoy Mahallesi'nde tek liste çıktı. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile ilçe eski başkanı Polat Manduz'un mahallesi olan Ali Fuat Cebesoy'da, uzlaşı sonucu tek listenin çıktığı belirtildi. 3 delege çıkaran Limontepe Mahallesi'nde ise 3 liste çıktı. İlçe Başkanı Yıldız, partililerde öz güven olduğunu ve bu nedenle yarışların çift ya da 3 listeli şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.