Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’in Buca İlçesi’nde MYK ve Parti Meclisi kararıyla aday olarak ilan ettiği eski Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir’in yerine seçim kuruluna Buca Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ın ismi verdi. Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, yaşananlara sert tepki gösterirdi. Adaylıktan çekilmediğini, birilerinin kumpas kurduğunu söyledi.

Neden meclis üyelikleri

CHP'nin geçtiğim hafta sonu Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlediği törende belediye başkan adayı olarak ilan ettiği ve seçim çalışmalarını yürüten Buca’daki ismi Suat Nezir, edinilen bilgilere göre CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel genel merkez yöneticileriyle belediye meclis üyelikleri listesinde tartışma yaşadı. Tartışmaların ardından Erhan Kılıç aday olarak bildirildi.

Nezir'den sert tepki

Suat Nezir, “Ben partim tarafından aday olarak ilan edildim. Çalışmalara başladım. İlçemizdeki dengeler ve başvurular üzerinden bir liste hazırlıyorduk. Son şeklini de vermek üzereydik. Fakat müdahale oldu. Ben de bu listenin seçim kazanamayacağını, kaybedeceğini bildirdim. Örgütümüzde kaos oluşacaktı. Adamcılık ve kişisel hislerle hareket edemezdik” dedi.