Haber / Didar Demirci

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe örgütünde sular bir türlü durulmuyor. Pınar Susmuş yönetiminin düşmesinin ardından yeniden seçime giden örgüt, tam her şey yoluna girdi sanmıştı ki bu kez de CHP Bayraklı İlçe Kongresi adaylarından Samet tekin, seçimin hukuksuz ve parti tüzüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuracağını duyurdu.

Tekin’in sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Güzel, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı hedef alan bir yorum paylaşarak Tekin’e destek oldu.

YSK’YA İTİRAZ EDECEĞİZ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Bir hukuk garabetiyle karşı karşıyayız’ diyerek 13 Mart Pazar günü yapılan CHP Bayraklı İlçe Kongresi için açıklamalarda bulunan Tekin, “Başkan Adayı olarak katıldığım CHP Bayraklı İlçe Kongresinde ‘gençlik için geliyoruz’ söylemini kullanan ve kazanan listede 2018 tarihli tüzüğümüze ve Kongreler Yönetmeliği’mize göre yüzde 20 genç kotası 4 eksikle açıkça ihlal edilmiştir” dedi. Hukuksuzluk nedeniyle YSK’ya itiraz edeceğinin altını çizen Tekin, “Genel Başkanımızın dediği gibi ‘hak, hukuk, adalet’ peşinde olacağız” sözlerini kaydetti.

BÖYLE ACIMASIZ KONGRE GÖRMEDİM

Tekin’in açıklamalarına sosyal medyadan yorum yapan CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Güzel, “Üç renk vardı. Mavi, beyaz, sarı... Bu üç renge neden mühür bastırıldı? Soru bu... Neden biliyor musunuz? Serdar Sandal öyle bir baskı kullandı ki tarih bunu bir gün yazacak? Dedi ki git beyaz listeyi zarfa koy, mühürlü mavi ve sarı listeyi bana getir. Şeytani bir zeka oyunu yaparak belediye de çalışan delegeleri kontrol altına aldılar. Kimse kıpırdayamadı. Delegelerin özgür iradesine ket vuruldu. Ben böyle bir acımasız kongre görmedim. CHP gibi saygın bir partiye hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandı.