STK’lardan 24 Haziran seçimleri için tam destek sözü veren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Çankırı, “İzmir'de yerel sorunları STK’lar ve Partimizin ilçe teşkilatları ile ortak çözeceğiz” diye açıkladı.

AK Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı bayram vesilesiyle İzmir'de bulunan hemşeri derneklerini ziyaret etti. Çankırı, Derikliler Derneği ziyareti ile başlayan bayramlaşmaları Ziyaretliler Derneği, Mardinliler Federasyonu, MARVAK, Başkavak Ahmedi Derneği, Söğütlüler Derneği, Yenilmezler Köyü Derneği, Şenköy Derneği, Konak Kapılar Gençlik ve Dayanışma Derneği, Anıttepe Derneği, Karabağlar Sanayici ve İşadamları Derneği, Kars Susuzlular Derneği ve Ömerliler Derneği ziyaretleri ile sürdürdü.

Sivil toplum örgütleri ile yakın temasını sürdüren Çankırı, "Seçimlerde STK’ların desteği ile sandığa daha güçlü gidiyoruz, seçimlerden sonra da kentin sorunlarının belirlenmesinde ve çözümünde STK'ların yine çok önemli etkisi olacak. İzmir'de yerel sorunları STK’lar ve Partimizin ilçe teşkilatları ile ortak çözeceğiz" diye konuştu. Konuşmalarında "Hemşehrilerimiz hiçbir zaman evimi aratmadı. Memleket sıcaklığını gösterdiler" diye belirterek, MARVAK ziyaretinde ikram edilen mırrayı içti.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ


Ziyaret ettiği tüm derneklerden tam destek sözü alan Ceyda Bölünmez Çankırı "Gün birlik beraberlik günüdür" diyerek Şanlıurfa’da yaşanan saldırıya ilişkin bölgede yapılan hizmetlerden rahatsız olan çevrelerin provokasyon girişimi olduğuna dikkat çekti. İzmir'de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlara seslenen Çankırı şunları, "Bölgede yaşayan hemşehrilerimiz yaşadıkları huzurdan memnun ancak Batı ve büyükşehirlerde hala ideolojik bakış açısıyla Milletimizin huzurunu hedef alan çevreler var. Terör örgütünün başındaki kişiye sayın demeye devam edenlerin partisi bu ülkeye büyük zararlar veriyor. HDP bir günden bir güne PKK terör örgütüdür demedi, diyemedi, PKK'nın güdümünden kurtulamadı. Artık bölge halkı teröre karşı dik duruyor, Büyükşehirlerde yaşayan hemşehrilerinden de aynı dik duruşu bekliyor" şeklinde konuştu.

GENÇLERİN DESTEĞİNİ İSTEDİ


İzmir'in en genç derneği dediği Konak Kapılarda bulunan Gençlik ve Kardeşlik Dayanışma Derneği ziyaretinde gençlere güzel bir gelecek bırakmak için çalıştıklarına vurgu yapan Çankırı, "Gençlerin desteği millete hizmet bilincini geleceğe taşır. Güçlü Türkiye, Güçlü yönetim ile 2023 hedefine ulaşacağız” diye konuştu.