Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesi için sürecinde sona gelindi. İzmir’de 28 ilçede aday belirleme sürecinin tamamlanmasının ardından gözler Buca ve Bayraklı’ya çevrildi. Bugün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda Buca için Suat Nezir ismi onaydan geçerken Bayraklı adayının belirlenmesi için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yetki istedi.

17’si büyükşehir, 36’sı il olmak üzere 836 kentte adayını belirleyen CHP’de aday belirleme için son dönemece girildi. 28 ilçede adayın belirlendiği İzmir’de ise Buca ve Bayraklı’daki adayların belirlenmesi konusu bugün yapılacak kritik toplantılara ertelenmişti. Gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda Buca için Suat Nezir ismi onaydan geçerken Bayraklı adayının belirlenmesi için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yetki istedi. Bayraklı için ise Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak'ın ismi geçtiğini öğrenilmişti. Durak geçtiğimiz PM toplantısında da adaylık için onay alamamıştı.

Suat Nezir Kimdir?

1977 yılında Buca da doğdu, ilk okulu Buca Ahmet Kutsi Tecer İlk okulunda Orta okulu ise Buca Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulunda okudu. Liseyi Buca Ticaret Meslek Lisesinde okudu. Şuanda Anadolu Üniversitesi 2.sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir. Uzun yıllar Buca Spor Kulübünde futbol oynadı. Vatani görevini Ankara Gölbaşı garnizonunda tamamladı. Suat Nezir siyasi yaşamında bazı sivil toplum örgütlerinde görevler üstlenmiştir.

Dört dönemBuca Belediyesi İmar Komisyonu üyeliği iki dönem İmar Komisyon başkanlığını yapan Suat NEZİR aynı zamanda Buca Belediyesi Başkan yardımcılığı yapmıştır.

Suat NEZİR 20 yılı aşkın bir süredir Konut imalatı alanında ticari yaşamını aktif olarak Buca da sürdürmektedir.

Evli ve 3 kız çocuk babası olan Suat NEZİR Buca da ikamet etmektedir.