24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri çalışmaları kapsamında MARVAK’ı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan'a dernek üyelerinden destek geldi.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı (MARVAK) ziyaret etti. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Baştaş’ın yanı sıra MARVAK Başkanı Rasim Kahraman ve Mardinliler ile bir araya gelen Bilal Doğan'a MARVAK üyelerinden ve Mardinlilerden destek geldi.

BAŞARI DİLEDİ


AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan’ı MARVAK’ta ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, İzmir’de Mardinli nüfusunun oldukça yüksek olduğunu söyledi. 17 dernek ile hemşerilerine yardımcı olmak için çalıştıklarını belirten Kahraman, “İzmir’de Mardinliler, Manisa’dan sonra nüfus bakımında ikinci sırada. 17 tane derneğimiz var ve insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güzel bir birlikteliğimiz var. Bilal Doğan Beyi 25 yıldır tanıyorum. Azimli, çalışkan bir insan. Çıktığı bu önemli yolda başarılı olmasını diliyorum. Rabbim Muaffak kılsın. Biz bu yolda kendisiyle beraberiz ve Meclis'e gittiğinde sesimiz olacağına inanıyor, kendisine güveniyoruz” diye konuştu.

"MARVAK'IN ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR"


Ziyarette konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, Mardinlilerin İzmir’de çok güçlü olduğunu, ekonomiden siyaset her alanda başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. MARVAK için övgü dolu sözler sarfeden Doğan, “Mardinliler vakfının yaptığı çok güzel işler var. İzmir’de Manisa’dan sonra en fazla nüfus yoğunluğunu barındıran Mardinlilerin güçlü bir STK oluşturmalarına, İzmir ekonomisinde söz sahibi olmasında MARVAK’ın çok büyük etkisi olduğunu biliyoruz. İzmir’in işi siyaset dünyasında baktığımız Konak ilçe Başkanı Mardinli. Konak Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Mardinli. İzmir Ticaret Odası’nda aktif bir şekilde görev alanların çoğunluğu Mardinli. Bunlar hepsi tırnağıyla kazıyarak buraya kadar gelmiştir. Birbirlerine örnek olmuşlardır. O yüzden İzmir’de ve Türkiye’de söz sahibi olmuşlardır” şeklinde konuştu.

"MARVAK ÖRNEK OLDU"


Türkiye’nin en güzel kentlerinden bir tanesinin de Mardin olduğunu vurgulayan Doğan, “Mardin, Türkiye ve Orta Doğuya örnek olan bir kenttir. Mardinlilerin hak ettiği yere gelebilmesi için elimden geleni her şeyi yapacağım. Konak’ta oylarda 7 puan yükseltmek her babanın harcı değil. Bunu başaran Mardinli başkanımız ve hemşerilerimizi tebrik ediyorum. MARVAK birçok hemşeri derneklerine örnek olmuştur. Birçok yardımda bulunan İzmirlilerin zor durumunda yanında olan tüm Mardinli hemşirelerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

"OYUNLAR BOZULDU"


24 Haziran seçilerine az bir süre kaldığını dikkat çeken Doğan, “Bu seçim sadece Türkiye’nin en önemli seçimlerinden bir tanesi değil. İslam dünyası, Orta Doğu için de önemli. Etrafımıza baktığımızda bunu anlıyoruz. Irak’ta ‘demokrasi getireceğiz’ diyerek 1 milyon insanı katlettiler. Libya’ya baktığımızda demokrasi getireceğiz dediler ortada Libya kalmadı. Güzel Libya parça parça oldu. Demokratik bir şekilde iktidara gelen Mursi iktidarını devirdiler. Siyonistlerin kuklası olan Sisi’yi getirdiler. Emperyalist güçler Türkiye üzerinde oyun oynadı. 15 Temmuz’da hain darbe girişiminde bulunmaya çalıştılar. Cumhurbaşkanımız önderliğinde başbakanımız ve halkımız bu oyunu bozdu. Emperyalistlerin oyunları bitmedi. 24 Haziran seçim kararı alınmadan önce farklı örgütlerle ülkemizi karıştırmaya çalıştılar. Türkiye’yi terör çemberi içine almaya çalıştılar. Lideriz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde askerlerimiz oyunları bozdu. Afrin’e girildi. Münbiç’e girildi. Başbakanımız ‘bir tane bile terör örgütü kalmadan bu iş bitmeyecek’ dedi. Bunların üstesinden geleceğiz. İnşallah 24 Haziran günü tüm İzmirliler'in desteğiyle bu oyunları bir kez daha bozacağız” diye konuştu.