Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş'ın bu sözleri üzerine hakkında soruşturma başlatılmış ve Kabaş gece saatlerinde evinden gözaltına alınmıştı.

ABDULHAMİT GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gece saat 02.00’de gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’a ilişkin açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, "HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ENDEKSİ"NDE ÇAKILMIŞTI

Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde (Rule of Law Index) 139 ülke arasında 117'inci sırada yer almıştı. Coğrafi bölgelere göre kategorize edilen endekste, Doğu Avrupa ve Orta Asya grubunda bulunan 13 ülke arasında ise Rusya'nın da gerisinde sonuncu sırada yer almıştı.

World Justice Project’in 2020 endeksine göre geçen yıl hukukun üstünlüğü konusunda 128 ülke arasından 107’inci olan Türkiye, 2021 endeksinde ise 139 ülke arasından 117’inci olmuştu.

TWEETİN ALTINDA TEPKİ

Gül'ün paylaşımının altında tepki gösteren yurttaşlar, "adalet" beklenen birçok konuda adaletin sağlanamaması gerçeği ortadayken Sedef Kabaş hakkında böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadıklarını belirttiler. 

Yurttaşlar tweetin altında; "Çorlu tren kazası"nda hayatını kaybedenler için adalet arayanlar, Şenyaşar Ailesi'nin "adalet" nöbeti, Damla Demir'i taciz edip intiharına neden olan şahsın tahliye edilmesi, Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya yönelik "dilini koparırız" sözleri ve Türkiye'de kamuoyu vicdanını yaralayan pek çok olayı dile getirdi.