Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 tedarikiyle ilgili ''İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak'' dedi. Bakan Akar, 5 generalin istifa ettiği iddialarına ilişkin ise, emeklilik talebinin doğal bir durum olduğunu belirterek, bu yönde talepte bulunan 2 generalin dilekçelerinin onaylandığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400, güvenli bölge konuları ile 5 generalin istifa ettiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

S-400 tedarikiyle ilgili ''İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak'' diyen Bakan Akar, Suriye'de güvenli bölge konusunda ise "Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Akar, TSK'da bazı generallerin istifa ettiği iddialarına ilişkin de ''Arkadaşlarımız hizmetlerini tamamlamasına müteakip hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler bu doğal bir durum. Şu ana kadar bize intikal eden 2 arkadaşımızın dilekçesi var. Onları da onayladık'' diye konuştu.