Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de yürüttüğü seçim çalışmalarına Afyonkarahisar’da devam etti. Doğma büyüme Eskişehirli olan ancak soyağacından dedelerinin Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi Akçin köyünden olduğunu öğrenen Sertel, Ata topraklarını ziyaret etti. İzmir’deki çalışmalarına kısa bir mola veren ve memleket turuna çıkan Atila Sertel, bir günde Denizli, Afyonkarahisar ve Konya olmak üzere üç ayrı il, dört ilçe ve on köyü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak CHP Dinar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel’i, İlçe Başkanı Mevlüt Er, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Ahmet Hakan Uyan, Hatice Gökoğlu ve çok sayıda partili karşıladı. Buradan dedesinin yaşadığı ve 1938 yılında Eskişehir’e göç ettiği Akçin Köyü’ne geçen Sertel, hemşehrileriyle uzun süre vakit geçirdi. Köy mezarlığında geçmişleri için dua eden Atila Sertel, beraberinde CHP Dinar İlçe örgütü ve milletvekili adayları ile birlikte Dinar’a bağlı Çiçektepe, Tatarlı, Kadılar, Okçular ve Haydarlı köylerini ziyaret etti, Muharrem İnce ve CHP’ye destek istedi.


ON AYRI NOKTA YÜZLERCE İNSAN


Her köy de mini mitingler düzenleyen Atila Sertel, gece ise Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesi Dereçine Kasabası’na geçerek burada bekleyen çok sayıda yurttaşa seslendi. CHP’li Sertel’in son durağı ise Konya’nın Akşehir İlçesi Gölçayır Kasabası oldu. Gün boyunca on iki ayrı noktada vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Milletvekili Sertel’in gelişi bölgede büyük bir heyecan ve hareketlilik yarattı.

Yaptığı konuşmalarda AKP iktidarının 16 yılda ülkeyi içine soktuğu açmazları vurgulayan Sertel, 24 Haziran’dan sonra taze bir kan eşliğinde Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Afyonkarahisar’ın Meclis’te bir milletvekili ile temsil edildiğini hatırlatan Sertel, bu sayının üçe çıkacağına inandığını dile getirdi.


TÜRKİYE’NİN YÜZÜ GÜLECEK


Çiftçinin ne ekerse eksin “dert” biçtiğini ifade eden Sertel, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa Türkiye’nin yüzü gülecek, çiftçinin yüzü gülecek. Yatlara ÖTV’siz verilen mazot çiftçilere neden verilmedi? Çiftçiler için mazot 3 lira olacak. Doğu Anadolu’nun güzelim yaylaları boş, Dinar’ın Çöl Ovası’nda çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor. Kendi kendine yeten yedi tarım ülkesinden biri iken samanı dahi ithal eden bir ülke olduk. Angus ithal ediyoruz. Yazık değil mi bu bereketli topraklara? Yazık değil mi çiftçimize, köylümüze? Bu seçimde bir kişi istedi diye otomatik olarak el kaldıranları değil, memleket için, üretici için el kaldıranları seçin. Köylü traktörüne mazot alamıyor birisi de 1100 odalı sarayda oturuyor. O da yetmiyor 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, CHP’nin Meclis çoğunluğunda bu düzen değişecek, Türkiye’nin yüzü gülecek.”