İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenler, parti kurmayları ile medyanın Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Akşener, "Parlamento seçimlerinde ittifak söz konusu. Bu ittifaklar seçimi olacak. Siz burada hangi konumda olacaksınız?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:
"Seçimlerde şunu iddia ediyorum. Partiler arası eşit bir ittifak seçimi çıkmaz. Benim tanıdığım Sayın Bahçeli o sandalyeden kalkıp AKP'nin bünyesinde seçime girmez. Ayrıca, AKP ile MHP'nin bir araya gelmesi, Sayın Erdoğan'ın bir güç zafiyeti olduğu söz konusu olur, onu da o yapmaz. Benim hayalim Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi partilerle bir ittifak yapmayı arzularım. CHP ile ittifak yapar mısınız; Hayır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı adaylığına bütün siyasi partilerin aday çıkarması gerekir. İYİ Parti iddialıdır. CHP ile ittifak yaptığınız takdirde sizin oyunuz ortadan kalkar. CHP'nin adayını ikinci tura kaldığı zaman destekleyebiliriz."
Partisine AKP ve MHP’den 6’şar puan oy kaydığını da söyleyen Akşener, Temmuz 2018’de erken seçim beklediğini bir kez daha dile getirdi.