AKP İzmir İl Danışma Kurulu’nu, Bayraklı’daki il binasında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’de yaşanan kurultay tartışmalarına değinerek, CHP’li belediyelerin delegelerden imza almak için kadro açtıklarını ileri sürdü. AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise yerel yönetimlerin engellemelerine rağmen İzmir’de 5 yıl içerisinde dar gelirli vatandaşlar için 50 bin konut yaptıracaklarını ifade etti.

Ak Parti İzmir İl Danışma Kurulu’nda konuşan AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’e milletvekili olarak geldiğinde ufak bir tedirginlik yaşadığını, şimdi ise İzmir’i temsil etmekten çok büyük gurur duyduğunu söyledi. 24 Haziran seçimlerinin ardından durmadan, dinlenmeden çalışmalara başladıklarını kaydeden Bölünmez, "Sizlerin çalışması ile birlikte yerel seçimlerde de burada ilkleri yaşatacağız" dedi. AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise 24 Haziran seçimlerinde İzmir’in en az oy kaybı yaşayan illerden biri olduğunu belirtti. Kırkpınar, "İzmir’de en azından mevcut durumumuzu muhafaza ettik" dedi. AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle seçimde teşkilatın emeğine dikkat çekerek, "İzmir’de ciddi bir sinerji yakaladık. AKP yerel seçimlerde de farkını gösterecek. Yine bir seçimden zaferle çıktık ve bu zaferin en büyük mimarı teşkilat mensuplarıdır" dedi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da konuşmasında CHP’li yerel yöneticileri eleştirerek 'İstemezükçü' diye tanımladığı CHP’lilerin belediyelerden artık tasfiye edilmesi gerektiği noktasında sandıktan mesaj aldıklarını iddia etti. AKP’nin İzmir projeleri arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi’ne verilen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) olumlu kararına karşı açılan davaya değinen Kaya, "Körfez Geçiş Projesi’nde ciddi şekilde yol aldık. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Balçova, Narlıdere ve Karşıyaka belediye başkanlarının itirazları sonucunda proje riske girdi. Bu proje ile yalnızca trafik rahatlamayacak aynı zamanda yapılacak olan ay yıldızlı yapay ada ile İzmir’e yeni bir sembol de kazandıracaktık" dedi. 'Baş istemezükçü' dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da eleştiren Kaya, "Kocaoğlu, utanmadan sıkılmadan İl Başkanımız Aydın Şengül’e ‘Siz yapacaklarınızı anlatın’ diyor. Açtığın davalar ile İzmir’de taş üstüne taş koymamıza izin vermiyorsun. Bir çok proje yaptık. Gözün bu projeleri görmüyorsa gidip bir doktora görün" dedi.

İMZA POLEMİĞİNE KATILDI

CHP’deki kurultay tartışmalarına da değinen Mahmut Atilla Kaya, imza toplanmasını isteyen bazı CHP’li belediyelerin, delegelere imza vermeleri karşılığında kadro açtıklarını ve Anadolu’dan insanları getirerek işe yerleştirdiklerine dair gazetelerde haberlerin yer aldığını öne sürdü. Kaya, "Bunların derdi İzmir değil. Kendi delegelerinin imzalarını bile şu süreçte sayamadılar. Delege pazarlığı sırasında İzmirlere ait belediye kadroları da Anadolu’nun, doğunun il başkanlarıyla pazarlıkta kullandıklarını görüyoruz. Bu şımarıklığa İzmir olarak artık müsaade etmememiz lazım. 2019 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tasfiye edilmelerinin zamanı geldi. 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i AKP'li belediyelerle buluşturmak bizim elimizde. Aslan gibi belediye başkanlarımız var. Hizmetleri parmakla gösteriliyor. AKP hiçbir zaman kişisel ikbal arayışlarının adresi olmamıştır. Bizim hem Türkiye’ye hem dünyaya adalet getirme iddiamız var. Sıkı elemelerden sonra başkan adaylarımızı ve meclis üyesi adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.

'5 YIL İÇİNDE 50 BİN KONUT YAPACAĞIZ'

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de İzmir’e dair projelerde artık bakanların ayağına gitmeyeceklerini, bakanların İzmir’e geldiklerinde onlara çalışmalar hakkında bilgi vereceklerini söyledi. Yıllardır İzmir’de ‘Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısının olduğunu söyleyen Şengül, bu algılara takılmadan çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Seçildikten sonra herkesin hükümeti olduklarını ifade eden Başkan Şengül, konuşmasında sözü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne getirerek şunları söyledi:

"Hükümetin İzmir’e yaptığı her şeye dava açmışlar. İzmir’in 100 binlik çevre düzeni planı. 110 tane dava açmışlar. İzmir’de bugün toplu konut sorunu varsa, eğer biz gariban vatandaşa ucuz konut yapıp veremiyorsak bunun sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz ucuz konut üretmek için uygun ucuz arazi bulup, burayı da planlayarak uygun bir şekilde vatandaşa ulaştırmamız lazım. Ne zaman uygun bir arazi bulsak, bunu planlasak hemen dava açıp durduruyorlar. Tüm bunlara rağmen önümüzdeki süreçte İzmir’in tüm ilçelerinde sosyal konut, kaliteli ucuz konut isteyen tüm vatandaşlarımıza o konutları yapmak için sayın bakanımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. 5 yıl içerisinde hedefimiz İzmir’e 50 bin konut yapacağız. Büyükehir’e rağmen bunu yaptıracağız."

'YAVAŞ ŞEHİR' ANLAYIŞINI ELEŞTİRDİ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’e gelmiş en büyük talihsizlik olduğunu iddia eden Aydın Şengül, "Belediye başkanı olduğundan beri, bizim yanımızda söylediği şeyler farklı, arkamızdan yaptığı şeyler farklı. İzmir’i aslında arka planda bürokratlar yönetiyor. Onun da sözü bürokratlara geçmiyor" dedi. Sözü, 'yavaş şehir' olarak tanınan Seferihisar’a getiren Şengül, "Yavaş şehir modası var. İzmirli hızlanmak istiyor, yavaşlamak istemiyor. Bunların tek yaptığı şey, rafiği çözmek için yolları daraltmak, yatırım yapmamak. Yatırımcıyı bir an önce uzaklaştırmak. Başta Seferihisar’da başladı bütün CHP’li belediyeler bu modaya uydu. ‘Küçük olsun bizim olsun’ derseniz bu ülkede işsiz sayısı yüksek olur" diye konuştu.

'ALIN TERİ DÖKMEYENE GÖREV YOK'


Yerel seçimlere dair de teşkilata önemli mesajlar veren AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, alın teri dökmeyenlere önemli görevler vermeyeceklerini belirtti. Meclis üyesi veya belediye başkanı olmak isteyen bazı kişilerin, bu hedefine ulaşana kadar devreye bir çok kişiyi koyduğunu, seçildikten sonra kentin sorunları ile ilgilenmediğini, çalışmalara katılmadığını açıklayan Şengül, şu mesajları verdi:

"Teşkilatımda emeği, alın teri olmayan hiç kimse meclis üyesi olamayacak. Gelecek bütün dirençlere karşı sonuna kadar direneceğim. 16 yıldır canla başla koşturuyoruz. Eğer biz onları dışlayıp araya birini koyanları meclis üyesi yaparsak partimize ihanet ederiz. Kendi içimizde adaleti sağlamalıyız."

Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak isteyen partililere de çağrıda bulunan Şengül, teşkilatların ve kendilerinin haberi olmadan hiçbir partilinin aday adaylığını açıklamamasını istedi. Şengül, "Bu süreçte samimi ve adaletli olacağız. Herkesi dinleyip ortak karar alacağız. Arka planda herkesi soruşturuyoruz. Sizleri dinleyeceğiz ve nihai bir karar vereceğiz. Sizlerin gönlündeki aday adayı olmayabilir. Ama aday gösterilen kişileri sorgulamadan arkasında dimdik durun. Eğer bunları yapabilirsek İzmir’de hiç görmediğiniz başarıyı yakalayacağız" dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. DHA