AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ihalesi gerçekleşen havalimanının tamamlanmasıyla ,Çeşme'nin rakipleri arasında öne çıkacağını söyledi. Kaya, "Çeşme Alaçatı Havalimanıyla Çeşme'yi uluslararası bir alana kaydırmış olacağız" dedi.

Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla, Çeşme ve Karabağlar'daki programlarla seçim çalışmalarını sürdürdü. Urla'da teşkilat mensuplarıyla buluşan ve esnaf ziyaretleri yapan Kaya, Çeşme'de ise turizmcilerle bir araya geldi, partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Günün son programını Karabağlar ilçesinde yapan Kaya, Fahrettin Altay'da bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi, Konya Seydişehir Çavuşlular Derneği'nde bir toplantı gerçekleştirdi, Karslılar ile sahur yaptı.

ÇEŞME'DE TURİZM SEZONU 12 AYA YAYILACAK


Kaya, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yöneticileri ve üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalar yaptı. İhalesi gerçekleşen Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın tamamlanmasıyla birlikte Çeşme'nin rakipleri arasında öne çıkacağını belirten Kaya, "Çeşme Alaçatı Havalimanıyla Çeşme'yi uluslararası bir alana kaydırmış olacağız. Çeşme'de turizm sezonu maalesef sadece 40-45 gün sürüyor. Bu ve diğer yatırımlarla beraber hedefimiz ilçedeki turizm sezonunu 12 aya çıkarmak. Nitelikli turist sayısı artacak ve yabancı turisti bölgeye çekme imkanını bulacağız. Çeşme, rakipleri arasında artı değer kazanacak" dedi.


TERMAL VE GOLF TURİZMİ


Çeşme'de turizmi 12 aya yayacaklarını, Türkiye'nin yıldızı olan Çeşme'nin Avrupa'nın en önemli destinasyonlarından biri haline gelmesi için çalışacaklarını ifade eden Kaya, "Çeşme Türkiye'nin yıldızı. Ancak bizim Çeşme'yi Avrupa'nın yıldızı, dünyanın sayılı turizm bölgelerinden birisi haline getirmemiz gerekiyor. Termal turizmde bir mesafe sağlandı, bunun geliştirilmesi gerekiyor. Golf turizmi konusunda çalışmalar yapacağız. Çeşme'nin her alandaki tanıtımına ağırlık verilecek. Gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarıyla, Çeşme gelecek dönemde Avrupa'nın en bilinen termal merkezleri arasında yer alacak. Çeşme için merkezi hükümet, turizmciler ve sivil toplum kuruşları, yerel paydaşlar bir mücadele verirken yerel yönetim tabir yerindeyse kılını kıpırdatmıyor. CHP'li yerel yönetimlerin Çeşme'ye hak ettiği değeri vermediğini üzülerek görüyoruz. Daha Çeşme'nin çöp sorununu çözemeyen bir yerel yönetim var. Kafanızı kaldırdığınız birçok yerde çöp ve moloz yığınları sizi karşılıyor. Biz artık büyük projeler üretmelerini, yatırımlar yapmalarını geçtik, sokaklardaki çöpleri toplasınlar yeter diyoruz. Yine İzmir'in geneline baktığımızda, turizmin gelişmesi için yerel yönetimin bir tane projesi yok. Ancak bunların tüm duyarsızlıklarına rağmen biz İzmir için çalışmaktan, Çeşme için çalışmaktan, hem İzmir'i hem Çeşme'yi turizmde marka kent haline getirme mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. DHA