İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, iş insanı Erdoğan Demirören'in vefatı ile ilgili üzüntülerini ifade etti.

Merhumun yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyen Dağ, şöyle konuştu: "Sayın Demirören de iş yaşamına esnaflıktan başlayan ve daha sonra ticaret yaşamıyla girişimciliğiyle önemli mesafeler kat ederek ülkemize de istihdam ve vergi anlamında çok büyük katkılar sağlamış biriydi. Bir değerdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz." Hamza Dağ'ın ardından konuşan İzmir Esnaf ve ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, tüm iş alemine başsağlığı diledi. Demirören, 1938’de Bursa-İnegöl’de doğdu. Öğrencilik yıllarını İstanbul’da geçirdi. Saint Benoit Lisesi mezunu Demirören 1956-57 sezonunda Beşiktaş’ta forma giydi.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR ?


Babasının 1957 yılında vefatı üzerine Sirkeci’de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçti. Tülin Demirören ile evlenen Erdoğan Demirören’in iki oğlu ve bir kızı bulunuyor.

Çocuklarından en tanınanı ise 2004-2012 yılları arasında Beşiktaş’ın, 2012’den beri de Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanlığını yürüten Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören.

Erdoğan Demirören, 2017’de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1,5 milyar dolarlık servetiyle 42. sırada yer almıştı.