İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı, parti kulislerinde konuşulan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, iddialar için "Böyle bir şey yok" dedi. Dağ, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçe belediyesini kazanmak için siyasi rakiplerinin hamlelerini takip ettiklerini belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için partisinin aday belirleme sürecine dair bilgi verdi. Aday belirleme sürecinde ortaya konulacak olan stratejilerin çok önemli olduğunu aktaran Hamza Dağ, "Biz, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçe belediyesini kazanma noktasında hem kendi stratejimizi hem de rakiplerimizin yaptıkları hamleleri takip ediyoruz. Bu konuda da her türlü çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Aday belirleme noktasında partimizin bugüne kadar uygulamış olduğu sistem, herkesçe malum. İlk defa seçime girmiyoruz. Genel merkezimiz, istişareler sonucu birçok aday belirledi" diye konuştu.

İzmir'e aday belirleme sürecinde ayrı bir yöntemin uygulanmayacağının altığını çizen Dağ, Türkiye'nin her yerinde nasıl bir uygulama yapılıyorsa, İzmir'de de aynı uygulamanın olacağına işaret etti. Aday belirlemenin sürdüğünü ve bu konuda yaptırdıkları ve hala yapılan anketlerin olduğunu söyleyen Hamza Dağ, partinin bir yandan da saha araştırmaları gerçekleştirdiğini ifade etti. Dağ, "Teşkilatlarımız ile yapacağımız temayül yoklaması, teşkilatımızın başındaki il ve ilçe başkanları ve milletvekilleri ile yapacağımız görüşmelerden sonra bir karar vereceğiz. Umarım en iyi kararı da vereceğiz" diye konuştu. Hamza Dağ, kulislerde adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmesinin hatırlatılması ve aday olup olmayacağının sorulması üzerine, "Böyle bir şey yok" dedi.