24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışlarına devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır ve Tire’de kahvehane toplantılarında Muharrem İnce’ye oy istedi, AKP’nin 16 yıldır ülkeyi çoğunluk diktatörlüğü ile yönettiğini söyledi.

Sındır, Türkiye’nin bilim alanında çağın gerisinde kaldığını söyleyerek “üniversiteleri bölmekle, böldüklerine yeni üniversite isimleri vermekle gelişme olmuyor” dedi.

“ÇOĞUNLUK DİKTATÖRLÜĞÜ”


AKP iktidarının azınlığın sesine 16 yıldır kulaklarını kapattığını söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Demokrasinin çok temel ilkelerinden bir tanesi çoğulculuktur. Bir toplumda herkes aynı düşünmeyebilir, bazı düşünceler azınlıkta da olabilir, ama çoğunlukta olan düşüncenin azınlıkta olan düşünceye saygısı olması gerekir. Azınlıkta olan düşüncenin bir gün çoğunlukta olabileceğinin güvencesi de demokrasidir. Bir de çoğunluk diktatörlüğü vardır ki, bugünkü siyasal iktidarın demokrasi anlayışı çoğunluk diktatörlüğüdür. Çoğunluk düşünce, azınlığa baskı kurar, azınlığı yok etmeye çalışır, azınlığın haklarını gasp eder, hak ihlali yapar, azınlığın kul hakkını yer. AKP iktidarının 16 yıllık özeti budur. Artık bu iktidara son vermenin zamanı geldi” dedi.


“İFLAS POLİTİKASI”


Erdoğan’ın derdinin ülkeyi yönetmek değil tek derdinin kendisini siyasal iktidarda tutmak olduğunu söyleyen Sındır, “Osmanlının son yıllarını hatırlayınız. Erdoğan yönetimi 16 yılda saltanatı, ihtişamı ve sarayları getirdi. Belki de hiçbir padişahın bile geçmişte sahip olmadığı saltanat, şu anda sarayda Cumhurbaşkanı’nın uhdesinde. Bu politikanın sonucu iflas politikasıdır ki bugün geldiğimiz nokta ortada. Üretmeyen, üretmediği için refaha erişemeyen Türkiye’yi hepimiz görüyoruz. İktidarımızda üretim kapasitesini arttıracağız. Bu hem miktar olarak, hem de değer olarak arttıracağız. Katma değeri yüksek, teknolojik ürünler ortaya koyacağız. Bugün Türkiye’de gayrisafi yurtiçi hasıladan ARGE’ye ayrılan pay yüzde 1 bile değil. Bu gelişmiş ülkelerde 3, 3.5 oranında. 650 – 670 milyar dolar borcu olan, son 10 yılda 151 milyar dolar faiz ödeyen bir Türkiye’den üreten bir Türkiye yaratacağız. Ne yazık ki üniversiteleri bölmekle, böldüklerine yeni üniversite isimleri vermekle gelişme olmuyor” dedi.



 

“HARAMİLER DÜZENİ”


Türkiye’nin koşar adım uçuruma sürüklendiğini ifade eden Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü. Yap, işlet, devret ve kamu özel ortaklığı yapılan bu projelerin ülkemize maliyeti 50 milyar dolar. Bu üç projeyi devlet yapmış olsaydı, maliyeti 6.5 milyar dolar olacaktı. Bakın çiftçinin banka borcu 90 milyar liraya ulaşmış, tüketicinin banka borcu 500 milyarın üzerine çıkmış. Çiftçinin tarla tapuları ipotekte, üreticinin kullandığı su özelleştirilmiş. Ne toprak işleyenin, ne su kullananın. Ezilenler, işsizler, memurlar, emekliler, açlık, sefalet içerisinde daha da eziliyorlar. Bu kadar kötü gidişe iktidar millet kıraathaneleri diyor, bedava kek vereceğim diye bunu proje olarak sunuyor. CHP çağın gerekliliği olan projeleri ortaya koydu ve seçmenin karşısına çıktı. Bize kaynak nerede? diye soranlara cevabımız şu; kaynak, hukuktan, adaletten, demokrasiden geçiyor. İnanıyorum milletimiz bu haramiler düzenine 24 Haziran’da dur diyecek.”