AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin oy oranının yüzde 40'a yaklaştığını iddia etti.

A Haber'de yayınlanan Sebep-Sonuç programında açıklamalarda bulunan Şen, partisinin oy oranını açıkladı.

"Oy olarak bir düşüş yaşadık ama şu an yeniden yüzde 40'a doğru tırmanıyor" diyen Şen, "34-36 aralığından 40'a doğru gidiyoruz. Bazı analizlere göre 45-46 oranını görebiliyoruz" iddiasında bulundu.

Şen, açıklamasında şunları söyledi: "Şimdi yüzde 40'a doğru yaklaşıyoruz. 40'ı geçecek ondan eminim. Bizim analizlerimiz yüzde 45'i hatta yüzde 46'yı gösteriyor. Tabii bizim hükümet olarak gerekenleri yapmamız lazım. Bunların başında enflasyonu dizginlemek geliyor."

"Vatandaşımız bunların sebebini biliyor. Koronavirüs ekonomileri vurdu. Bu, bizi de etkiledi" diyen Şen, "Biz her şeyi enerjiyle yapıyoruz. Kömürün, doğal gazın fiyatı yükseldi. Bunlar 2 kattan 10 kata kadar artış gösterdi. Bunların dünya ekonomisine haliyle ülkeler ekonomisine yansımaması imkansız. Vatandaşımız bunun sebebini biliyor. Biz kendi ödevimizi yaparsak seçmen bize destek veriyor. Ve biz bu gelişmeleri seçimden önce halledeceğiz diyoruz. Verdiğimiz sözlerden biri de enflasyon düşecek. Biz verdiğimiz sözleri tutarız" ifadelerini kullandı.