Daha önce çöp ve altyapı sorunlarına dikkat çeken Bornova İlçe Başkanlığı, bu kez de Bornova’nın bozuk yollarını mercek altına altı. 45 mahallede de durumun aynı olduğunu belirten AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, belediyeye seslendi: “Ne olacak bu Bornova’mızın hali?” 

 AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Bornovamız bizim için çok kıymetli; her sokağı, her caddesi, her mahallesi çok kıymetli. Biz istiyoruz ki, 21. yüzyılda Bornova gibi metropol bir ilçe hak ettiği hizmeti alsın, değer görsün. Ama maalesef durum böyle değil. “Bornova Hepimizin” diye bir slogan var. İş söylem üretmeye gelince kolay, yüzlerce üretiliyor. Ama iş hizmet vermeye, icraat ortaya koymaya gelince o söylemleri üretmekten bir adım öteye geçilemiyor. Biz AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı olarak, büyük AK Parti Ailesinin Bornovalı fertleri olarak Bornovamıza her konuda ve her mecrada sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz. Ancak yerel yönetimimizin yöneticileri belli ki kendi ürettikleri sloganın bile arkasında duramıyorlar. Bir belediyenin akla gelen en temel hizmeti nedir? Çöpleri toplamak, altyapıyı düzenlemek, su vermek ve yolları yapmak… Bunlar akla gelir. Hatta çalışmayan belediyeler, genelleme yapılarak eleştirilir; “sadece yol yaptılar, kaldırım yaptılar” diye… Biz Bornova’da bu temel hizmetlerden bile yoksunuz. Keşke yapılsa… Fotoğrafları zaman zaman sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Üstelik sadece biz değil, Bornova ile ilgili paylaşım yapan birçok sosyal medya kanalları da paylaşıyor. Yani konu çok net ve şeffaf. Yollar bozuk; çamur içinde, çukur dolu, asfalt olan yerler yama dolu… Özellikle diğer ilçelerle sınır mahallelerimizde kaldırımlar bile perişan halde. Çöp sorununa zaten daha öncesinde dikkat çekmiştik… Bir yağmurda birçok mahallemizi ve hatta merkezde Çarşamba Pazarını, Küçükpark’ı bile nasıl su bastığını hatırlayın.’’

Ne olacak bu Bornova’mızın hali?

‘’Kısacası Bornova’da yerel yönetime dair bir iz yok, hizmet yok! Varsa buyursunlar göstersinler…’’ diye sözlerine devam eden Başkan Güldoğan, ‘’3 yılda ne yapmışlar, göstersinler! Elle tutulur, gözle görülür ne var? Bugün Bornova’da hangi mahalleye giderseniz gidin, vatandaşa sorduğunuzda size yol probleminden bahsedecekler. Ve maalesef kanıksanmış bir problem, kronik bir sorun haline gelmiş. Bizler de yerel yönetimin yetkililerine soruyoruz: Ne olacak bu Bornovamızın hali? Aslında cevap çok aşikar, hiçbir şey olmayacak… “Ceketimizi assak kazanırız” anlayışıyla hareket eden bu kişiler, Bornovamızın idaresinde olduğu sürece hiçbir şey olmayacak… ‘CHP demek çukur demek, çöp demek, çamur demek’ dediğimizde bunları kastediyorduk. Asla haksız değiliz, örneklerini tüm İzmir’de CHP belediyelerinde görmek mümkün. Gidin Buca’ya, Karabağlar’a, Konak’a, Bayraklı’ya… Her yer aynı… Ancak bizim özelimiz Bornova ve Bornovalılar adına bu hizmetlerin vatandaşımıza, hemşerimize verilmesini istiyoruz. Bornovalı bunu hak ediyor, İzmirli bunu hak ediyor. 2022 yılında, artık belediyecilik hizmetleri noktasında konuşulmaması gereken bir konuyu burada konuşuyoruz. Acı ama gerçek…”