Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, 67 yaşındaki komşusunu darp eden ve tutuklanan şarkıcı Halil Sezai ile ilgili "Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır" ifadelerini kullandı. 

Gül, "Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez" diyerek şunları söyledi: 

"Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır.

Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır."

'Ankara'da pilot olarak başlattık'

E-duruşma konusuna ilişkin de konuşan Gül, "Pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. Avukat arkadaşlarımızla konuştuk çok memnunlar. “Bu kadar da beklemiyorduk” diyorlar. Ofislerinden duruşmaya gitmeden yargılamalar yapılıyor. Ankara’dan sonra İstanbul ve diğer illere de yaygınlaştıracağız. 2021’de yaygınlaşmış olur hedefimiz o" diye konuştu. 

Gül ayrıca, cezaevlerinde görüntülü görüşmeyi de pilot olarak Ankara ve İstanbul’da başlatılacağını belirtti.