FETÖ operasyonları kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Gözaltı kararı üzerine İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde yaptığı eş zamanlı operasyonlar başlattı. 10 kişi gözaltına alınırken polis ekipleri 25 kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul polisinin bu sabah operasyon için düğmeye bastığı ve şüphelilerin adreslerinde arama yapıldığı bildiriliyor. Gözaltına alınan isimlerden bazıları açıklandı:

Burak Ekici

Muhsin Pilgir

Omer Faruk Aydemir

Sait Gurkan Tuzlu

Cuneyt Seza Ozkan

Yusuf Duran

Ahmet Feyzullah Ozyurt

Ahmet Sagirli

Mutlu Ozay

Mehmet Ali Ay

Türkiye gazetesinin eski yazarı da gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında bir süre önce ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle alelacele işten çıkarılan Türkiye gazetesi yazarı Ahmet Sağırlı da var.

Gözaltına alınan Ahmet Sağırlı Türkiye gazetesi yazarlarındandı ve geçen hafta işine son verilmişti.

BirGün'den açıklama

BirGün gazetesi editörlerinden Burak Ekici gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Ekici'nin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu'ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "10 Ağustos 2017 sabah saatlerinde 35 kişi hakkında FETÖ soruşturması çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda www.birgun.net internet sitemizde yaklaşık bir yıl önce işe giren genç meslektaşımız Burak Ekici de sabah evinde gözaltına alınmıştır. Operasyon gazetemize yönelik değildir ancak avukatlarımız konuyu yakinen takip etmektedir. Ekici ile ilgili iddiaların tarafımıza bildirilmesini ve soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.