Kararnameyle, Antalya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İş İnsanı Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle ile cezaevinde bir mahkumu kayıt dışı ziyaret eden Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük görevden alınarak Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

HSK Birinci Dairesi; 256’sı adli yargı, 51’si idari yargı olmak üzere 307 hakim ve savcıyı kapsayan mazaret kararnamesini dün yayımladı. Kararnameyle boş bulunan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na Gökhan Şen atandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na İdris Kizir getirildi. Ankara hakimliğine atanan Yunus Alkaç’ın da yetki kararnamesiyle Komisyon Başkanı yapılacağı öğrenildi. Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz, Ankara Başsavcı Vekili oldu.
Kararnamenin en dikkat çeken ismi Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden alınan Gürkan Kütük oldu. Kütük, Antalya BAM Savcılığı’na atanarak pasifize edildi. Hakkında HSK tarafından soruşturma yürütülen Kütük’ü, gazetemiz Cumhuriyet gündeme getirmişti. Kütük’ün, Fettah Tamince’nin Antalya’da avukatlığını yapan Ahmet Kürşat Köhle ile olan yakın ilişkileri dikkat çekiyordu. Kütük ve Köhle, 3 Ekim 2018’de Antalya L Tipi Cezaevi’ne yatan bir adli mahkumu, kayıt dışı ziyaret etmişti. Ziyaret edilen mahkum, Fettah Tamince’nin şirketinin bir yöneticisinin akrabasıydı. Cezaevine yapılan bu kayıt dışı ziyaret nedeniyle HSK, Kütük hakkında inceleme başlatmıştı. Emre Belözoğlu’na FETÖ’den takipsizlik veren İstanbul Savcısı Ergün Güçlü, Küçükçekmece Savcılığına atandı.