CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdikleri görüşme sonrası birlikte basının karşısına geçti. Siyasi gündem ve Meclis’te yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, özellikle demokratik süreçlere yönelik vurgu ön plandaydı.
Özdağ, cezaevinde bulunduğu dönemde gördüğü destek için CHP grubuna teşekkür ederken, Türkiye’deki siyasal atmosferin olağan dışı olduğunu şu sözlerle ifade etti:
“Normal bir Türkiye fotoğrafı yaşamıyoruz. Bu kadar çok milletvekilini ben Meclis genel kurulunda gördüm. Anayasa'nın 10. maddesinin tekrar işler hale geldiği bir Türkiye’ye sadece muhalefetin değil, iktidarın da ihtiyacı var.”
Özgür Özel'den İYİ Parti mesajı: “İlişkilerimizi sürdüreceğiz”
Görüşme sonrası basının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Özgür Özel’e, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamaları soruldu. Meclis’te yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yapan Özel, yaşananların “talihsiz bir iletişim kazası” olduğunu belirtti.
“Dün akşam Meclis’te istenmeyen bir olay yaşandı. Tekin Bingöl’ün Ermeni Soykırımı konusundaki tutumu partimizin çizgisiyle aynıdır. Bu tür tartışmalar yalnızca bir kişiyi memnun eder. Biz İYİ Parti ile iyi ilişkilerimizi sürdüreceğiz,” diyerek gerilimi düşürme mesajı verdi.
Zeytinlik krizi ve Varank’a tepki: “Meclis’i kendi seviyesine çekti”
TBMM'de görüşülen ve zeytinlik alanlarının madenciliğe açılmasına izin veren torba yasa teklifi ile ilgili tartışmalar da Özel’in gündemindeydi. Özellikle AKP’li Mustafa Varank ve Nebi Hatipoğlu’nun, CHP’li vekillere yönelik saldırgan tutumu üzerine açıklama yapan Özel, sert ifadeler kullandı:
“Bundan üç yıl önce aynı teklif gelmiş, geri çekilmişti. Bugün de Varank Meclis’e geldi ve ortamı kendi seviyesine çekti. Bu anlayışla ülkenin doğası da siyaseti de korunamaz.”
Muhalefet içi diyaloğa işaret
Görüşmenin ardından kamuoyuna verilen ortak fotoğraf ve açıklamalar, muhalefet içinde diyalog ve ittifak zeminlerinin yeniden arandığı bir süreci işaret etti. Ümit Özdağ’ın CHP’ye yönelik teşekkürü ve Özel’in "gerilimden fayda görecek olanlara dikkat" vurgusu, ittifak siyasetinin yeniden şekillenebileceği sinyalleri olarak değerlendiriliyor.