Zeyrek'in ani vefatı, yalnızca ailesini ve sevenlerini değil, tüm "Şehzadeler Kenti"ni derin bir yasa boğdu. Ancak bu trajik ölüm haberinin mürekkebi kurumadan, kamuoyu vicdanını rahatsız eden, zihinlerde soru işaretleri bırakan bir başka gelişme daha yaşandı.
Başkan Zeyrek'in, 3 Aralık 2024'te düzenlediği ve "Ne tehditlere boyun eğerim, ne de istenen paraları veririm" diyerek kişi veya kişilere meydan okuduğu basın toplantısının kayıtları, sosyal medyada ve haber platformlarında yeniden dolaşıma girdi. Zeyrek'in bu cesur çıkışı ve ardından gelen şüpheli ölümü, Siyasetçilerden vatandaşlara kadar geniş bir kesim, bu ölümün ardındaki sır perdesinin bir an evvel aralanması ve eğer ortada bir suikast şüphesi varsa sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için sesini yükseltmeye başladı.
Öte yandan Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek “Babamın kanını yerde bırakmayın” dedi.
Aylar önce yaptığı açıklama gündeme geldi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, 3 Aralık 2024’te tehdit edildiğini belirttiği konuşması yeniden gündeme geldi. Zeyrek, “Ne tehditlere boyun eğerim, ne istenen paraları veririm” ifadelerini kullanmıştı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, 3 Aralık 2024’te yaptığı ve tehdit edildiğini açıkladığı basın toplantısı yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde elektrik akımına kapılarak hastaneye kaldırılan Zeyrek’in aylar önce yaptığı bu açıklamalar, sosyal medyada tekrar gün yüzüne çıktı.
Zeyrek, basın toplantısında bazı çevrelerin kendisine baskı uyguladığını ve ihaleler üzerinden tehdit edildiğini söylemişti. “Ben ne istedikleri ihaleleri vereceğim, ne tehditlerle benden istenen paraları vereceğim. Ben bunlara boyun eğecek bir adam değilim” diyen Zeyrek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da dile getirmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral'dan çağrı: "Sır perdesi aralanmalı"
Ferdi Zeyrek'in vefatının hemen ardından, geçmişteki tehdit açıklamalarının yeniden gündeme gelmesiyle birlikte siyaset dünyası da sessiz kalmadı. Farklı siyasi partilerden isimler, taziye mesajlarının yanı sıra olayın aydınlatılması gerektiğine dair güçlü çağrılarda bulundu.
Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ferdi Zeyrek, aile efradını ve sevenlerini yasa boğarak ahirete irtihal etti, Allah rahmet eylesin. Ancak ardında kendisinin tehdit edildiğini bildiren bir açıklaması olmuştu. Bu sır perdesinin bir an evvel açıklığa kavuşturulması gerekmektedir varsa bir suikast durumu gereken en ağır ceza verilmelidir." ifadelerini kullandı.