İnsanlık dışı cinayet: Kızı ve eşinin önünde kalbinden bıçaklandı İnsanlık dışı cinayet: Kızı ve eşinin önünde kalbinden bıçaklandı

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında, Millî Savunma Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yapılan düzenlemelerle ilgili detaylar haberimizde.

Değişiklikler Neleri İçeriyor?

Madde 1: Enstitü İbareleri Kaldırıldı

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, 5 Şubat 2018 tarihli ve 30323 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Savunma Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nde yer alan "ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü" ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

Madde 2: Program İbareleri Eklendi

Aynı Yönetmeliğin 2. maddesinde, "ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü" ifadesi kaldırılarak, "lisansüstü öğretim programları" ifadesinden sonra ", Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimi" ifadesi eklenmiştir.

Madde 3: Yeni Tanımlar Eklendi

  1. maddenin (e) bendinde yer alan "ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü" ifadesi ile (i) bendi yürürlükten kaldırılarak, (t) ve (u) bentleri eklenmiştir. Buna göre "Kursiyer" ve "Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimi" tanımları güncellenmiştir.

Madde 4: Dil Değişiklikleri ve Yabancı Uyruklu Kişiler

  1. maddenin (a) bendinde yer alan "kuvvet/kendi" ibaresi "Bakanlık/kendi" şeklinde değiştirilmiş, (ç) ve (e) bentleri yeniden düzenlenerek, "7315 sayılı Kanun ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik" hükümlerine göre güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olan yabancı uyruklu kişiler de kapsama alınmıştır.

Madde 5: Ana Bilim Dalları Genişletildi

Yönetmeliğin 6. maddesinde, ana bilim dalları genişletilerek, farklı disiplinlere yönelik yüksek lisans ve doktora programlarına olanak tanınmıştır.

Eğitim ve Değerlendirme Süreçleri

Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimi

Yapılan değişiklikle, Alparslan Savunma Bilimleri ve Millî Güvenlik Enstitüsü bünyesinde lisansüstü eğitim ve öğretimin yanı sıra, devletin millî güvenliğini etkileyen konularda sivil ve asker şahıslara bilgi ve yetenek kazandırmak amacıyla uygulanan "Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimi" başlıklı yeni bir bölüm eklenmiştir.

Katılım Şartları ve Kontenjanlar

Yapılan düzenlemeyle, Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimine katılacak personelin nitelikleri belirlenmiş ve kontenjanlar Bakanlık tarafından tespit edilerek Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne bildirilmiştir.

Değerlendirme ve Sertifika

Eğitim süresince yazılı sınav yapılmayacak olup, kursiyerlerin gösterdiği başarı ve gayretler değerlendirilecek, başarılı olanlara "Millî Savunma ve Güvenlik Eğitimi Sertifikası" verilecektir.

Yönetmelikteki Diğer Değişiklikler

Yapılan değişiklikler arasında, asker ve sivil personelin eğitime katılma şartları, eğitim-öğretim planlaması, katılım süreci, değerlendirme esasları ve eğitimden çıkarılma şartlarına ilişkin ayrıntılı hükümler de bulunmaktadır.

Yukarıda özetlenen değişiklikler, Millî Savunma Üniversitesi bünyesindeki eğitim süreçlerini daha etkili ve güncel hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ