Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararla, Yükseköğretim Kurulu'na 5 yeni üye atanırken, 20 üniversitenin rektörlük görevlerine de atamalar yapıldı. Bu atamaların hukuki dayanağı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ncı maddesinin b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri oldu. Peki, Metin Sitti kimdir? Prof. Dr. Metin Sitti kaç yaşında, nereli? Koç Üniversitesi

PROF. DR. METİN SİTTİ KİMDİR?

PROF. DR. METİN SİTTİ KİMDİR?

Metin Sitti, 29 Temmuz 1970 tarihinde Kırşehir'de doğmuştur. Anne ve babası aslen Kayseri'lidir, bu nedenle bir süre Kayseri'de yaşamışlardır. Sitti, ilkokulu Kayseri'de, ortaokul ve lise eğitimini ise İzmir'de tamamlamıştır. Babası, Kayseri'nin bir köyünde köy enstitüsünden mezun olarak İngilizce öğretmenliği yapmış ve daha sonra dışardan hukuk eğitimi alarak avukat olmuştur.

İlhami Aras Kimdir? İlhami Aras Neden Öldü? İlhami Aras Kimdir? İlhami Aras Neden Öldü?

Metin Sitti, Boğaziçi Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik çift anadal eğitimi almıştır. Yüksek lisansını aynı üniversitede yaparken, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde CAD/CAM Robotik Bölümü'nde araştırmacı olarak çalışmıştır. Doktora derecesini ise Tokyo Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.

Kariyeri boyunca Berkeley California Üniversitesi'nde araştırmacı ve eğitmen olarak üç yıl görev yaptıktan sonra, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde profesör olmuş ve hala bu görevini sürdürmektedir. Şu an Almanya'da bulunan Max Planck Topluluğu'nun Akıllı Sistemler Enstitüsü'nde direktör olarak çalışmaktadır.

Sitti'nin araştırmaları, tıbbi mikro-robotlar, doğadan esinlenen minyatür robotlar, yeni malzemeler, yumuşak minyatür robotlar, fiziksel akıllılık ve mikro/nano-robotik gibi birçok konuyu içermektedir. 2017 yılında, dünyanın en prestijli araştırma kurumlarından biri olan Max Planck Enstitüsü'nde direktörlük görevine atanarak Kaiser Wilhelm Topluluğu'nun devamı niteliğindeki, Türk bir bilim insanı olarak tarihi bir başarıya imza atmıştır.

2018 yılında Rahmi Koç Bilim Madalyası'na layık görülen Metin Sitti, şimdi de geliştirdiği küçük robotların tedavilerde ulaşılması zor alanlarda kullanılmasını hedeflemektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ