Sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde kaynakları korumak, atıkları kontrol altına almak, geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırarak tasarruf sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınan başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında yapılan başvuru sonucunda Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verildi.

İsrail 'ateşkes'e rağmen Refah'a saldırdı İsrail 'ateşkes'e rağmen Refah'a saldırdı

Mersin Üniversitesi’nin gerçeştirdiği ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ başvurusu Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce incelenerek onaylandı. Adını, Sıfır Atık Belgesi alan yükseköğretim kurumları arasına yazdıran Mersin Üniversitesi çevreye verdiği değeri de tescillenmiş oldu.

Yeşil Kampüs çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sıfır Atık Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandık. Bu süreçte büyük emekleri bulunan Prof. Dr. Yağmur Uysal, Doç. Dr. Osman Orhan, Doç. Dr. Zeynep Görkem Doğaroğlu ve Entegre Çevre Bilgi Sistemi Yetkilisi Tufan Yıldız’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sıfır Atık Belgesi ile çevreye duyarlı ve bu alanda farkındalık yaratma konusunda örnek bir üniversite olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 

Kaynak: DHA