Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, 5 Eylül haftasında toplam rezervler bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 750 milyon dolar artarak 178 milyar 357 milyon dolardan 180 milyar 107 milyon dolara yükseldi. Bu rakam, Merkez Bankası’nın tarihindeki en yüksek rezerv seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Döviz rezervi geriledi, altın rezervi arttı

Detaylara bakıldığında, Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervleri 1 milyar 855 milyon dolar azalarak 91 milyar 31 milyon dolardan 89 milyar 176 milyon dolara indi.

MEB’den 'Doğa Koleji' açıklaması: Eğitimde aksamaya izin verilmeyecek
MEB’den 'Doğa Koleji' açıklaması: Eğitimde aksamaya izin verilmeyecek
İçeriği Görüntüle

Öte yandan altın rezervleri aynı dönemde güçlü bir artış gösterdi. 3 milyar 605 milyon dolarlık yükselişle 87 milyar 326 milyon dolardan 90 milyar 931 milyon dolara çıktı.

Rezervlerde tarihi seviye

Dövizdeki düşüşe rağmen altın rezervlerindeki artış, toplam rezervleri yukarı taşıdı. Böylece TCMB’nin toplam brüt rezervi 180 milyar doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Kaynak: haber merkezi