Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli ve milli sistemler, "Mavi Vatan"da kritik görevlerde kullanılıyor. Bu sistemler, Türk savunma sanayisinin gücünü ve bağımsızlığını gösteren önemli örnekler olarak öne çıkıyor.

Denizaltı Simülatöründen Aktif Sonar Tespitine Kadar

TÜBİTAK'ın geliştirdiği teknolojiler arasında, denizaltı eğitimleri için kullanılan "Denizaltı Taktik Simülatörü", hedef tespit ve izleme sistemleri, torpido savunma sistemleri, aktif sonar transmisyonlarını tespit ve analiz eden sistemler ve denizaltı batarya izleme sistemleri yer alıyor.

Taşınabilir Atış Kontrol Birimi ve Su Altı Telefonu

TÜBİTAK'ın "Taşınabilir Atış Kontrol Birimi" torpidoların platformdan bağımsız bir şekilde ateşlenmesini sağlıyor. "Su Altı Telefonu" ise ses ve telgraf haberleşmesini sağlayan önemli bir sistem.

Görevlendirilen ilk Bayraktar TB2 İHA emekli oldu Görevlendirilen ilk Bayraktar TB2 İHA emekli oldu

Manyetik İz Ölçüm ve Giderme Sistemleri

Deniz mayınlarına karşı korunma amacıyla kullanılan "Manyetik İz Ölçüm ve Giderme Sistemleri", gemilerin manyetik alanını baskılayarak güvenli seviyeye indiriyor.

Bakan Kacır: "Kritik Teknolojilerde Tam Bağımsızlık Hedefi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya paylaşımında, TÜBİTAK'ın geliştirdiği yerli ve milli sistemlerle vatan savunmasına ve denizlerdeki hak ve menfaatlerin korunmasına büyük katkı sağladığını belirtti. Kacır, "Kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefiyle, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi'yle Mavi Vatan'da tam bağımsız Türkiye" dedi.

Kaynak: AA