Kasrın mimari tasarımı, geleneksel Türk evi planıyla şekillendirilmiş. FPV dron çekimleri, tarihi kabartmaların tavanda korunduğunu ve geçmişin ihtişamını yansıttığını gözler önüne seriyor.

Maslak Kasrı Ne Zaman Yapıldı

Maslak Kasrı Ne Zaman Yapıldı?

Maslak Kasrı, Osmanlı İmparatorluğu'nun seçkin padişahlarından Sultan Abdülaziz tarafından inşa edildi ve kökleri 163 yıl öncesine dayanıyor.

Maslak Kasrını Kim Yaptırdı

Maslak Kasrını Kim Yaptırdı?

1868'de Sultan Abdülaziz'in yeğeni olan şehzade Abdülhamid Efendi'ye tahsis edilen bu eşsiz yapı, o dönemde şehre su sağlayan "Maslak" adlı su dağıtım haznelerinden adını alıyor.

Maslak Kasrını Kim Kullandı

Maslak Kasrını Kim Kullandı?

Sultan 2. Abdülhamid ve ailesine uzun yıllar ev sahipliği yapan bu kasır, 1937-1982 arasında askeri bir prevantoryum olarak kullanıldı. Ancak 1984'teki restorasyon çalışmalarının ardından, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından restore edilerek halka açık bir müze evine dönüştürüldü.

Ballıca Mağarası nasıl bir yer? Nasıl gidilir? Ballıca Mağarası nasıl bir yer? Nasıl gidilir?

Maslak Kasrı’nın bölümleri Neler?

Kasır içerisinde birçok yapı ve özel mekan bulunuyor. Kasr-ı Hümayun, Mabeyn-i Hümayun, seyir köşkü, havuz, ağalar dairesi, hamam, limonluk, limonluk külhanı, kuşçu ve bahçıvan odası, su deposu, bekçi odası, telgraf odası, at ahırı ve mutfak gibi birçok bölüm ve tropik bitkilerin yetiştiği geniş bahçe ve sera, kasrın içindeki görkemli yapılar arasında yer alıyor.

Maslak Kasrı’nın bölümleri şunlardır:

  • Kasr-ı Hümayun: Sultan Abdülhamit’in çalışma ve yatak odasının sergilendiği iki katlı bina.
  • Mabeyn-i Hümayun: Sultanın özel dairesi olan tek katlı yapı. Buradan geçerek ulaşılan limonlukta birçok kıymetli bitki bulunmaktadır.
  • Çadır Köşk: Sekizgen bir planda inşa edilmiş ve ahşap işçiliğiyle dikkat çeken köşk.
  • Paşalar Dairesi: Tek katlı olarak inşa edilen dairenin içinde bir de hamam bulunmaktadır.

Maslak Kasrı Nerede

Maslak Kasrı Nerede?

İstanbul'un gürültüsünden uzak, ormanlık bir alanda konumlanan Maslak Kasrı, FPV dronu ile çekilen görüntülerde büyüleyici detaylar sergiliyor. Bahçe, yapılar ve özellikle kasrın görkemli merdivenleri, 170 bin metrekarelik alanda göz alıcı bir manzara oluşturuyor.

Maslak Kasrı Giriş Ücreti 2023

Milli Saraylar’a bağlı olduğu için Pazartesi ve Perşembe günleri ziyaretçilerine kapalıdır. Kasrı 09.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti ise tam 50 TL, indirimli 20 TL’dir.

Maslak Kasrı’na Nasıl Gidilir?

Maslak Kasrı’na ulaşım imkanları oldukça fazladır. Kasra ulaşmak için aşağıdaki toplu taşıma seferlerini kullanarak gidebilirsiniz:

  • Maslak Kasrı’na İETT seferlerini kullanarak gitmek için Şişli Atatürk Sanayi Kavşak Otobüs Durağı’nda inebilirsiniz. (İndikten sonra 150 metre kadar yürümeniz gerekecek.)
  • Maslak Kasrı’na Metro ile ulaşım sağlamak için Sarıyer Darüşşafaka Metro İstasyon Durağı’nda inerek ulaşabilirsiniz. (İndikten sonra yaklaşık 600 metre yürümeniz gerekecek.)
Kaynak: Haber Merkezi