Ege'nin turkuaz sularıyla ünlü, huzurun ve sakinliğin adresi olarak bilinen Marmaris'e bağlı Bozburun Mahallesi, dün gece, alışılmadık bir şiddet olayıyla kabusu yaşadı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin tekneyle uğradığı, doğa harikası Kocabahçe Koyu'nda demirli bulunan bir özel tekne, bir anda çığlıkların ve arbedenin merkezi haline geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, teknede bulunan iki farklı grup arasında, gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle sözlü bir tartışma başladı.
Kısa sürede alevlenen tartışma, yerini yumrukların ve tekmelerin konuştuğu şiddetli bir kavgaya bıraktı. Onlarca kişinin bulunduğu teknedeki arbede sırasında, 25 yaşındaki A.D. isimli genç adam, başına aldığı sert bir darbenin etkisiyle dengesini kaybetti ve tekneden denize düştü. Olayın şokunu yaşayan diğer yolcuların ve A.D.'nin babasının çığlıkları, sessiz koyda yankılanırken, panik anları yaşandı.
Babasının kollarında son nefes
Oğlunun denize düştüğünü gören baba, hiç tereddüt etmeden denize atlayarak, baygın haldeki A.D.'yi sudan çıkarmayı başardı. Ancak, A.D.'nin bilincinin kapalı olduğu ve nefes almadığı fark edildi. Teknede bulunan diğer kişilerin yardımıyla, A.D. hızla kıyıya ulaştırıldı ve hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi.
İhbar üzerine olay yerine hem sağlık ekipleri hem de Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler sevk edildi. Sağlık ekipleri, kıyıda A.D.'ye uzun süre kalp masajı ve suni teneffüs yaparak onu hayata döndürmek için büyük bir çaba sarf etti. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen, genç adamın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Babasının, oğlunun cansız bedeni başındaki feryatları, olaya tanıklık eden herkesin yüreğini dağladı.
Kavgada 3 kişi de yaralandı, teknedekiler gözaltında
Teknedeki bu kanlı kavga, sadece bir can kaybıyla sonuçlanmadı. Kavgaya karışan diğer kişilerden 3'ünün de, aldıkları darbeler sonucu çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Jandarma ekipleri, olayın hemen ardından teknede bulunan ve kavgaya karıştığı iddia edilen herkesi gözaltına aldı. Bozburun Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülen şüphelilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Olayın bir anlık bir sinir patlaması sonucu mu, yoksa daha önceden gelen bir husumetin devamı olarak mı yaşandığı, soruşturmanın en önemli odak noktasını oluşturuyor.
Cinayet mi, kaza mı? Soruşturma derinleştirildi
A.D.'nin ölümüyle sonuçlanan bu trajik olay, akıllara "Bu bir cinayet mi, yoksa kaza sonucu bir ölüm mü?" sorusunu getirdi. Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı, bu sorunun cevabını bulmak için soruşturmayı derinleştirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, kavgaya sahne olan teknede detaylı bir delil araştırması yaptı. Teknede bulunan kan izleri, olası darp aletleri ve diğer materyaller incelenmek üzere toplandı.
Hayatını kaybeden A.D.'nin cansız bedeni ise, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılacak otopsi sonucunda, A.D.'nin ölümünün, başına aldığı darbe sonucu mu, yoksa denize düştükten sonra boğulma nedeniyle mi gerçekleştiği netlik kazanacak. Bu otopsi raporu, davanın seyrini tamamen değiştirebilecek ve şüphelilerin "kasten adam öldürme", "taksirle ölüme neden olma" veya "kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme" gibi farklı suçlamalarla yargılanmasına yol açabilecek.
Gözler şüphelilerin ifadesinde: Kavga neden çıktı?
Soruşturmanın en kritik aşamasını, gözaltındaki şüphelilerin vereceği ifadeler oluşturuyor. Jandarma ekipleri, kavganın çıkış nedenini aydınlatmaya çalışıyor. İlk iddialara göre, taraflar arasında alkolün de etkisiyle basit bir sözlü sataşmanın büyüyerek, kontrolden çıktığı yönünde. Ancak, olayın altında daha derin bir neden, bir alacak-verecek meselesi veya kişisel bir husumet olup olmadığı da araştırılıyor.