Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından alınan karar doğrultusunda 2001 yılından bu yana 1 Haziran tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirten Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca; ‘’ Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü kararı ile 2001 yılından bu yana 1 Haziran tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor.  Bu çerçevede sektördeki tüm yetiştiricilerimiz ve paydaşlarımızın Dünya Süt Günü’nü kutluyorum. ‘’dedi.

Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi, özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğunu belirten Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca; şunları söyledi:

‘’ Pandemi sürecinde bağışıklık sisteminin önemini bir kez daha anladık. Süt, insanoğlunun sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için en temel, en dengeli ve besleyici gıda. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi, özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için önemlidir.  Bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslenmenin çok önemli olduğu şu günlerde tüm dünya, sağlıklı beslenme açısından sütün önemini bir kez daha hatırladı.’’

Süt  ve süt ürünleri tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden  Tunca; ‘’Sağlığımızı korumak için Süt ve süt ürünleri tüketimine özen göstermek lazım. Gelecek nesil olan çocuklarımıza ve de gençlerimize süt ve de süt ürünlerini  iyi anlatmalıyız'’ hatırlatması o yaptıktan sonra, ‘’Zorlu şartlara rağmen çalışan, emek veren yetiştiricilerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum ve 1 Haziran Dünya Süt Günü'nü kutluyorum’’  sözleriyle açıklamasını tamamladı.