Minik öğrencilerin başlattığı kampanya geçen yıl Şubat ayında ile start aldı ve öğrencilerin velileri de mutfak harcamalarından ayırdıkları tasarruflarla kampanya kar topu gibi büyüyerek ihtiyaç sahibi 16 bedensel engelliye el ayak oldular.

Minik öğrenciler engellileri alkışlarla karşıladı

Bedensel Engelliler Derneğine üye olan ve ihtiyaç sahibi olanlar yeni tekerlekli sandalyelerine kavuşmak için yakınlarının yardımları ile Cemal Ergün İlkokulu bahçesine geldi.

Onları kampanyayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan minik öğrenciler alkışlarla karşıladı.

Öğrencilerin yanı sıra onların velilerini gururlandıran ’Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün’ kampanyası çerçevesinde dağıtımı gerçekleştirilecek olan tekerlekli sandalye törenine Yunusemre İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, Cemal Ergün İlkokulu Müdürü Abdurrahman Şam, Müdür yardımcısı Mehmet Ali Yamantürk, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, Rehabiliatsyon merkezi sorumlusu Evren Özer ile öğrencilerin velileri katıldı.

Kıvılcımı engelli öğrencisi ateşledi

Cemal Ergun İlkokulu 4-D sınıf öğretmeni Nazlı Aydın Çıplak, tekerlekli sandalye projesinin fitilini kendi sınıfında olan ancak engeli dolayısıyla eğitim öğretimine evde sürdüren Haktan Demirpolat’tan esinlendiklerini bunu öğrencileri ile birlikte farkındalığa imza atabilmek adına başlattıklarını dile getirdi.

“Öğrencilerim ve velilerimle ne denli gurur duysam azdır”

Nazlı Aydın Çıplak, ’Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün’ projesinin gelişimiyle ilgili olarak ta; “Öğrencileri ile birlikte pandemi öncesi 2020 yılı Şubat ayında başlattık. Öğrencilerimiz cep harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbarada toplamaya başladı. Kampanyamız geçen zaman içerisinde öğrencilerden duyan duyarlı vatandaşların da destek vererek kumbaraya para bağışında bulundu. Bizim sınıfımızda bedensel engelli bir öğrencim var, ancak okula hiç gelmiyor evde eğitim alıyor. Bu öğrencimiz projenin ateşini yakmamıza etken oldu. Projemizin çıkış noktası o. Onun sayesinde bu proje start aldı. Bir de bizim 1. sınıftan bu yana yaptığımız sağlıklı beslenmek, abur cuburdan uzak durmak diye bir projemiz daha vardı. O yüzden de kumbaramızın üzerine de ’Biz çikolata yemesek de olur, yeter ki siz yürüyün’ yazarak sloganımızı da oluşturduk. Çocuklarımızla birlikte başlarda haftada belirli günlerde cep harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbaraya attılar, ben de onlara destek oldum. Velilerimiz bu bağlamda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Onlarda mutfak masraflarından tasarruf ederek katkı sağladı. Öğrencilerim ve velilerimle ne denli gurur duysam azdır. Öğrencilerim, velileri ve projeye desteklerini esirgemeyen 104 kişilik dev ailemizle mutlu sona ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. ”

16 engelli evlerine mutlu döndü

Yakınlarının sırtlarında okul bahçesine gelen engelliler Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş,projenin önderi öğretmen Nazlı Aydın Çıplak ve öğrencileri ile birlikte tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirtaş; “Bu minik yürekli çocuklarımız boyundan büyük ve bir o kadar da anlamlı projeye imza attılar. Onları yürekten kutluyorum. Yunusemre kentinde Yunusemre gibi düşünen nesiller olması bizleri ayrıca sevindirdi.” İfadelerini kullandı.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız ise projeyi hayata geçirerek birçok engelli sevindiren öğrenciler adına öğretmen Nazlı Aydın Çıplak’a teşekkür plaketi verdi.

Yeni tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttu.