Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Şahut Duran 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Manisa'da yeni vaka sayılarının artmakta olduğuna dikkati çekerken, Covid-19 hastaneleri başta olmak üzere Eylül ayı sonrasına önlem almaya başladıklarını söyledi. 

Aşılanmada aşıyı ret eden veya çekincesi bulunan yüzde 30 civarı vatandaşın üzerinde durularak ki, bu sayının fazla olduğunu ve ikna edilmeleri gerektiğine vurgu yapan Dr. Duran,  "Bu kesimin de ikna edilmesi durumunda Manisa'da büyük bir rahatlama olacaktır. O zaman iki doz aşılamada yüzde 70'leri geçeriz. Manisa aşılamada Türkiye ortalamasının üzerindedir. Aşılanma ile birlikte ölüm vakaları azaldı. Ancak delta varyantı çok hızlı bulaşıyor ve çok tehlikelidir. Gençleri çok etkiliyor ve Manisa'da dün maalesef alı olmamış 25 yaşında bir genç Covid-19'dan hayatını kaybetti'' diye konuştu.   

Duran, geçen hafta vakalarda artış sürüyordu ve günlük vaka sayısının yüzü geçtiğini belirterek, "Normalleşme başladığında aşılama yüzde 20 civarındaydı. Delta varyantının da etkisi vardır. Aşılamayı hızlandırmamız gerekiyor'' dedi.

Manisa tek doz aşıda mavi oldu 

Manisa koronavirüse karşı aşılamada, yüzde 75,9'luk oranla 'mavi' kategoriye ulaştı. Manisa'da, vaka sayılarının önümüzdeki günlerde daha da azalmasını beklediklerini belirten Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Şu ana kadar 1 milyon 638 bin doz aşı ilimizde uygulandı. Bunun 852 bini 1'inci doz, 652 bini 2'nci doz, 131 bini de 3'üncü dozdur. Bu rakamlar itibariyle 1'inci dozda yüzde 75,9'luk orana ulaşılarak, mavi renk yani düşük risk grubuna ilimiz girmiş bulunmaktadır" dedi. 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Toplumsal bağışıklığımızı arttırmak adına Covid-19 salgını ile hem başa çıkma hem de normal yaşantımıza devam etmenin yolu aşılamaktan geçer. İlimizde bu konuda önemli gayret sarf edilmektedir. Şu ana kadar 1 milyon 638 bin doz aşı ilimizde uygulandı. Bunun 852 bini 1'inci doz, 652 bini 2'nci doz, 131 bini de 3'üncü dozdur. Bu rakamlar itibariyle 1'inci dozda yüzde 75,9'luk orana ulaşılarak, mavi renk yani düşük risk grubuna ilimiz girmiş bulunmaktadır. 2'nci dozda oranımız yüzde 57,9'dur. Oranımız bu hedefi de yüzde 75'lere çıkararak, artık yoğun bakımdaki hasta sayısını daha da aşağıya çekmek, entübe hasta sayısını, vefatlarda yok denecek seviyeye düşürme niyetindeyiz. 3'üncü dozda oranımız yüzde 11.6 ki, bundan sonraki 2'nci dozdaki hedefimize ulaştıktan sora 3'üncü dozu da bu oranlara çekme düşündeyiz. Şu an itibariyle 3'üncü doz çalışmaları da yoğun şekilde devam ediyor. 16 Ağustos itibariyle 15 yaş üzeri ile 12 yaş ve üzeri olup da kronik rahatsızlığı bulunanların aşıları da sisteme yüklendi, onlar da aşılarını olabilir" diye Arif Arı