Haber/ Arif Arı

Pandemi hastanesi olan Merkez Efendi Hastanesi dahil servisler pandemi hastalarına ayrılmaya başlandı. 

Manisa'da vakaların en yoğunluğunun yaşandığı ilçe Akhisar olurken, buradaki hastanelerde yoğun bakım üniteleri doldu ve Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde servislerin tamamının kovid vakalarına ayrıldığı bildirilirken, ilçede kovid yüzünden ölüm sayılarında endişe yaratan artış olduğu kaydediliyor.

 SES Manisa Şubesi Başkanı Figen Demirel, Manisa'da kovid vakalarının 1 Mart'tan itibaren normalleşmenin hızla arttığını, şuanda pandemi hastanesinde yoğunbakım ünitesinde yüzde yüz doluluk yaşandığını diğer servislerin kovid vakalarına ayrılmakta olduğunu söyledi. Manisa'da en yoğun vakaların yaşandığı İlçenin Akhisar olduğuna dikkati çeken Demirel, buradaki hastanenin yoğun bakım ünitesinin de tamamen dolduğunu aktardı. 

Kovid hasta vakaları arttıkça sağlık emekçilerinin yükünün de arttığına işaret eden Demirel, pandeminin iyi yönetilemediğini erken alınan normalleşme kararları ve yapılan kongreler vakaların artmasında önemli etken olduğunu söyledi. 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, sağlıkçı ve işçi emekçilerinin pandemide en büyük bedel ödeyen kesimler olduğunu belirten Demirel, sağlıkçıların fiziki ve emek ötesinde duygusal çöküntülerininde söz konusu olduğuna işaret etti. Pik yaşanan pandemide sağlıkçıların ailelerinden biri ile de karşı karşıya gelmekte olduğunu ve buna örnek de veren Figen Demirel, eşi işçi ve kovid testi pozitif olan sağlık çalışanı, hastaneye çalışmaya geldiğini eşinin evde karantinada kaldığını aktardı. Sağlık çalışanın kahraman olduğu vurgusu yapılarak pandeminin önüne atılırken, haklı taleplerine sırt dönüldüğü gibi sokakta ses çıkartarak bu taleplerini dile getirmesinde ise polisten kötü muamele gördüğünü hatırlatan Demirel şöyle devam etti:

"Pandeminin pik yaptığında her alınan önlemler için gelen genelgelerde sağlık çalışanlarının hariç denilmesi sağlıkçılar arasında bir tepki oluşturmaktadır. Bu yüzden genelgede sağlıkçılar hariç kelimesinden nefret ediyoruz. İzinlerin iptali, istifa ve emeklilik taleplerinin yasaklanması sağlıkçılar da duygusal bir çöküntü yaratmaktadır. Aşılı olmalarına rağmen kovid olma riskini taşımakta olan sağlıkçılar artık pofpoflanmaktan öte sorunlarına çözüm istiyor. Hak ettiklerinin kendilerine verilmesini istiyor. Kovidin mesleki hastalık sayılmasını, 3600 ek göstergenin verilmesi haklarının verilmesi beklenmektedir. Haklarının verilmesi yerine temel haklarının kaybına uğruyorlar. Bu durum sağlık çalışanlarında duygu çöküntüsü ve bezginlik yaratmaktadır.''