Haber / Arf Arı

Bu amaçla Selendi İlçesinde 45 üreticiye toplamda 10.000 adet Atlantik Çeşidi Menegiç Çöğürü dağıtımı gerçekleştirildi.

İl ve İlçe Müdürlüklerinin önderliğinde üreticilerle beraber sahada çalışmaya, onlarla birlikte projeler üretmeye devam edildiği bildirildi.

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk şunları söyledi:

 "Manisa Büyükşehir Belediyesi kaynaklı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Selendi ve Demirci İlçelerimizde toplamda 88 üreticimize 18.000 adet Menengiç Çöğürü dağıtımı yapıyoruz. Proje bütçesi toplamda 145.440,00 TL olup bunun %25'i 36.360,00 TL'si vatandaş katkı payı olarak toplanmış, %75'ine tekabül eden 109.080,00 TL'si ise Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilmiştir.

Menengiç türlerinin bölgeye adaptasyonu olması yönündeki avantajdan faydalanarak yapılacak çöğür dikimi sonrası, aşılama çalışmaları yine İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüklerimiz ve bölge halkı işbirliğinde organize edilecektir."

Dağıtım etkinliğine; Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım, Selendi Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Selendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, konu sorumlusu teknik personeller ile proje faydalanıcıları katıldı.