Haber/ Arif Arı

Salihli Çevre Derneği Başkanı avukat Seçil Ege, “Salihli’mizin bereketli toprakları, suları, havası bir beladan kurtuldu" dedi.

Salihli Çevre Derneği ve Hacıbektaşlı sakinleri, 19,5 MWe kapasiteli, 75 bin 875 metrekare büyüklüğündeki kurmak istediği jeotermal enerji santraline (JES) karşı verdikleri mücadeleyi kazandılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje için verilen Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) Gerekli Değildir kararına karşı Salihli Çevre Derneği öncülüğünde bölge halkı iptal davası açtı. Açılan davada Manisa 2. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Buna karşılık şirket, mahkemenin kararının iptali için Danıştay’a temyiz için başvurdu. Danıştay ise talebi reddederek İdare Mahkemesi’nin iptal kararını kesinleştirdi. Danıştay'ın bu kararının ardından mahalle sakinleri zafer kazanmanın sevincini birbirlerini kutlayarak gösterdiler ve bu kararın çıkmasında büyük katkısı olan çevre gönüllülerine teşekkür ettiler. 

Bu davadan hala yargılanıyoruz...Dayanışma yaşatır

Yargıda amansız takip eden konuyu kovalayan, tepkilerin verilmesinde önderlik eden Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Gözaltına alındık ve hala yargılanıyoruz ama canımız Salihli’mizin bereketli toprakları, suları, havası bir beladan kurtuldu. Bu mücadelede yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler. Dayanışma yaşatır. Direniş güçlendirir. Tarım arazilerimizi maf ederek çiftçinin çalışma alanını yok etmek isteyen bu girişimlere her zaman set olacağız. Şirketler değil, bölge halkı ve doğa kazanacaktır.”

Doğanın isteği her şeyden daha önemli

Salihli Çevre Derneği üyesi Hakkı Uysal da, “Uzun süre sonra edilen mücadele ile önemli bir kazanım elde ettik. Burada haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. ÇED kararları şirketlerin isteklerine göre yapılıyor. Ama doğanın isteği her şeyden daha önemli. Biz de doğamız için mücadele ettik ve kazandık. Bölgemizi korumak için mücadele devam edeceğiz” diye konuştu.