Manisa’da yerel bir gazetede yayınlanan “Köylü yaz gününde mağdur oldu” haberi ile ilgili MASKİ yetkilileri bir açıklama yaparak, Çamlıca Mahallesinde saniyede 12 litre verime sahip su rezervinin olduğunu belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca idare tarafından 101 mahalle kapsamında kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilendiği de vurgulandı. 

Kaçak su kullanımı aşırı su tüketimine neden 

Mahallenin içme suyu ve hayvan sulama ihtiyacının karşılanması noktasında mevcut su miktarının 5 kat olduğunu belirten MASKİ yetkililer, kaçak su kullanımı ile bahçe sulamalarının aşırı su tüketimine neden olduğunu ve bunun sonucunda mahallenin üst kotlarındaki bazı hanelerde su kesintilerinin bundan kaynaklı olduğunu anlattılar. 

Kaçak su kullananlara ceza uygulandı

MASKİ yetkilileri, vatandaşların içme suyu ihtiyacının kaçak su kullanımı nedeniyle gasp edildiğini belirterek,  bu durumun önüne geçmek için hafta sonu Abone Dairesi Başkanlığı Kaçak Kontrol ve okuma ekipleri ile İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri mahalledeki kontrol ve tespitlerini artırdığını ifade ettiler. Kaçak su kullandığı tespit edilen vatandaşlara da cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Haberin kaynağı olan vatandaşın aylık su tüketiminden örnek veren idare, bir aylık süre zarfında sadece bu hanenin su tüketiminin 41 ton olduğunun tespit edildiğini, bunun da normal bir insanın tüketmesi gereken miktarın 3 katı olduğunu belirtti.

Muhtardan açıklama

Mahalle muhtarı Mevlüt Çetinkaya, haberde geçen beyanların kendisi tarafından verilmediğini, sözlerinin abartılarak ve çarpıtılarak yazıldığını ifade etti. Çetinkaya, “Ben sadece üst kotlarda su sorunu yaşandığını söyledim. Diğer ifadeler tarafımdan verilmemiştir. Bu sözlerim abartılarak ve çarpıtılarak haberde yer almıştır” dedi. Arif Arı