Çiftçiler ile diğer katılımcılara, gelişen tarım teknolojilerinin tanıtımı ve eğitimi verilmesi vizyonuyla Salihli Ziraat Odası ve Salihli Kaymakamlığı, AB Proje Ofisi desteğiyle hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansının da desteklediği Tarımsal İlaçlamada Modern Teknolojiler isimli Teknik Destek Eğitimi başlatıldı.

Eğitime katılanlar, Salihli Ziraat Odası Konferans Salonu’nda teorik eğitimini aldılar, uygulamalı drone eğitimi de Ramiz Turan Stadı’nda verildi. 30 kursiyerin eğitim aldığı kursta katılımcılar, İnsansız Hava Aracı kullanımı öğrenmenin yanı sıra tarımsal alanda dronla ilaçlama yöntemlerini de öğreniyorlar.

Eğitime çiftçilerin yanı sıra, Salihli Emniyet Müdürlüğü personeli, Salihli Belediyesi personeli, Türk Kızılayı Salihli Şubesi gönüllüleri, Zirai İlaç Bayileri çalışanları ve tarım firmaları çalışanları katıldı. Eğitime katılanlar, yapılacak sınav sonrası başarılı olanlara İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası alma hakkı kazanacağı belirtildi.

Modern teknolojileri kullanmanın yolu açıldı

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, kursla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

 “Salihli Kaymakamlığı ve AB Proje Ofisi Sorumlusu Yavuz Erdem tarafından hazırlanan ve oda olarak, Zafer Kalkınma Ajansı'na sunularak destek alınan, Tarımsal İlaçlamada Modern Teknolojiler isimli proje uygulamaları yapılacak. Özellikle tarımsal faaliyetlerini sürdüren ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden üyelerimizin üretim faaliyetlerinde modern teknolojileri kullanmalarının yolu da bu eğitim ile açıldı.” 

Yalvaç, yeni eğitimlerle Ziraat Odası üyelerinin farklı alanlardaki ihtiyaçlarına yönelik eğitimler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.