Şehzadeler Ziraat Odası yönetimi, çiftçinin sorunlarının dağ haline ulaştığını, hiçbir soruna çözüm üretilemediğinden yakınıldı.

Ziraat Odası yönetimi 9 Eylül Gazetesi'nin sorularını cevaplarken, bin ah söyleminde bulunarak, şuanda en büyük sorunlarının elektrikte yaşanan kesinti olduğuna işaret ettiler. İktidar partisi siyasilerle son yaptıkları toplantıda elektrik kesinti ve kabaran faturaları gündeme getirdiklerini, "sadece ilgileneceğiz'' cevabını aldıklarını belirttiler. Çözüleceğine inanmadıklarını  yine   sorunla başbaşa kalacaklarını dile getiren Ziraat Odası yöneticileri, AKP'li yönetici ve milletvekiline; "Fazla birşey istemiyoruz. Ödemediğimiz faturalardan dolayı elektriğimizi 3 ay kesmesinler. 3 ay sonra faturaları faizi ile ödeyelim'' dedik. Ancak elektrik dağıtımının şirketlerde olduğunu hatırlattıklarını, yinede bakacakları'' yanıtını aldıklarını söylediler. 

Her bir çiftçinin 10 binden 50 bin TL aralığında elektrik faturası borcu olduğuna değinen yöneticiler,   ziraat odası başkanı Hüseyin Altındağ'ın bile 50 bin TL'ye yakın faturasının bulunduğunu ileri sürerek, "ürün hasadını yapmadan bu borçları nasıl ödeyelim'' diyerek dert yandılar. "Bu koltuklarda oturuyorsak çiftçinin bu sorunu çözmeleri gerektiğini'' ifade eden yöneticiler, "eğer çözemeyeceksek bu koltuklarda oturmayalım'' eleştirisini de yaptılar. 

TMO'dan şikayetçiler

Önceden, TMO'nun çiftçinin hep yanında olduğuna işaret eden yöneticler, bu konuda tek tek söz alarak, "TMO'nun Nasıl çiftçi ile rekabet etmeye başladığını'' anlattılar.  Yem üreten çiftçinin para kazandığı dönemde 3 TL'den fabrikalara satış yaparken TMO'nun 1950 TL'den arpa ithal ederek, çiftçinin kazancının önünü kestiğini ifade ettiler. Böylece, çiftçiyi de, tüccarla karşı karşıya bıraktığını ve üreticinin para kazanmasına engel oluşturduğu eleştirisini getirdiler. Yöneticiler, TMO'nun  bazı ürün alımlarında da çiftçinin lehinde hareket etmediğini iddiasında bulunarak, "kara gün dostluğu'' dan ayrıldığı sitemini ettiler. Arif Arı