Haber/ Arif Arı

Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığında oluşturulan heyet, Salihli'de jeotermal enerji santralleri (JES) ile ilgili olarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Salihli'deki ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile  milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, Mahir Polat, Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Beşir Başevirgen, İl Başkanı Semih Balaban ve İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver ile birlikte Çapaklı ve Yılmaz Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç  JES'lere ilişkin çalışmalar yürüttüklerini ve bölge halkının görüşlerini aldıklarını ifade ederek, "Çiftçilerle, üreticilerle bugün JES'lere ilişkin bir çalışma gerçekleştirdik. Gördüğümüz şu; Aydın'da da Manisa'da da tarlalara buğday, arpa yerine JES ekilmiş. Üzümüyle meşhur olan Manisa'da bağ dikileceğine JES dikilmiş" dedi.

HER TARAF BORULARLA DONATILMIŞ"

Öztunç, Aydın'da incir, Manisa'da üzümün JES'ler yüzünden olumsuz etkilendiğini ve mahvolduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çok sayıda JES'e izin verilmiş. AKP hükümeti döneminde bunlar, neredeyse mantar gibi çıkmışlar. Her taraf solucan benzeri borularla donatılmış. Daha fazlasına izin vermeyin diyoruz. İnsanların yaşam hakkını, havasını, suyunu elinden alıyorlar bunlar. Bugüne kadar yapmışlar, bundan sonra daha fazla JES'e hükümetin izin vermesini istemiyoruz. Bölge halkı da istemiyor. Bugüne kadar yapılanların da denetlenmesini istiyorlar. Çünkü pek çoğu eski teknoloji ve aynı zamanda özellikle geceleri bacaları açıyorlar. Doğaya zehir saçıyorlar ve yine özellikle geceleri, yerin altına gönderilmesi gereken suyu çaylara, derelere, nehirlere salıveriyorlar. Çevre ve insan sağlığı her şeyden önde gelir.”