Geliri TOBAV'ın geçtiğimiz ay çıkan yangında zarar gören salonu, eğitim alanı ve araçlarına kullanılacak olan konseri Konuk Şef Gürer Aykal ve Şef Kemal Alpan yönetti. Metin yazarlığını Haluk Işık’ın yaptığı Köy Enstitülerine ağıt tınıları içeren “O Çiçekler Solmayacak” adlı metni İGC Başkanı Misket Dikmen seslendirdi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, TOBAV ile yaptıkları paydaşlıktan ötürü onur duyduklarını belirterek, “Cemiyetimiz, Atatürk’ün bize öğrettiği değerlerin ışığında basının özgür ve bağımsızlığı için çabalıyor ve sizi bu çabaya sahip çıkmaya çağırıyor. Nazım’ın dediğince bu davet bizim. Büyük eğitimci Hasan Ali Yücel’in şu sözleri çınlıyor kulaklarımda: Vatanın dağlarında, bayırlarında, kırlarında hatta en ücra yerlerinde kendi başına açıp solan çiçek bırakmayacağız. Bu güzel gecede bizim de Başöğretmenimiz Atatürk’e ve ülkemize sözümüz şu olsun. O çiçekleri asla soldurmamak için bıraktığınız yolda hiç bıkmadan, vazgeçmeden ve yorulmadan yürüyeceğiz. Bizi onurlandırdıkları için, TOBAV Mandolin Orkestrasının seçkin üyelerine ve şefimiz Kemal Alpan’a Şef Gürer Aykal’a teşekkür ediyoruz” dedi.

TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer de “Orkestramız içinde çok sayıda öğretmenimiz, öğretim görevlimiz var. Sizin huzurunuzda hepsinin Öğretmenler Gününü tek tek kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum. Bu gece bir gurur daha yaşıyoruz. Sevgili Gürer Aykal bizi öyle çok sevdi ki bu yolda bizim rehberimiz artık” diye konuştu.