Haber/ Saadet Erciyas

Genel kurulda Bornova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Asuman Nesibe Özdil görevi İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Mehmet Erken'e devretti. Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurula, TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal ve derneğin üyeleri katıldı.

Kartal, pandemi sürecinde özellikle özel kütüphanelerde çalışan meslektaşlarının mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Ali Fuat Kartal, "Bazı kurumlar sadece devletten aldıkları kısa çalışma ödeneğini çalışan meslektaşlarımıza ücret olarak öderken, yasak kalkar kalkmaz, işten çıkartılan meslektaşlarımız olmuştur. Meslektaşlarımızın haklarını arama adına hukuki mücadeleler verilmiş ve bu mücadeleler devam etmektedir" dedi.

TKD İzmir Şubesi'nin yeni Yönetim Kurulu Mehmet Erken'in başkanlığında Serenay Çakırer (Yazman), Yeliz Çam Tatlıbadem (Sayman), Asuman Nesibe Özdil (Üye), Hatice Gümüş'ten (Üye) oluştu. Ece Helvacıoğlu, Elçin Özer ve Sarah Baştan da derneğin denetim kurulunu oluşturdu..

TKD İzmir Şubesi Başkanlığına seçilen Mehmet Erken, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nden mezun. İzmir Ekonomi Üniversitesi Kütüphanesi'nde Okuyucu Hizmetleri Şefi, Gediz Üniversitesi Kütüphanesi'nde Kütüphaneci olarak çalışan Erken, 2008 - 2012 yılları arasında TKD İzmir Şubesi yönetiminde yer aldı. 2010-2012 yılları arasında TKD İzmir Şubesi Başkanlığı görevini yürüttü. Erken, 2018 yılından beri İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'nda Kütüphane ve Dokümantasyon Birim Sorumlusu olarak görevli.