Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri tarafından hafta sonu yapılan 4 etkinlik ilçe sakinlerinde büyük ilgi gördü. Defile, saç tasarımı, makyaj gösterisi ve tiyatro oyununun yer aldığı etkinlik, Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Defileyle başladı

Kısıtlı imkânlara rağmen büyük bir özveriyle gerçekleştirilen etkinlik, kıyafet defilesiyle başladı. Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Duygu Uncu’nun öğretici olduğu kursiyerlerin diktiği ve mankenliği yaptığı kıyafetlerin sunumu izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı. Ardından Öğretmenleri Lütfiye Bali’nin rehberliğinde hazırladıkları saç modellerini sunmak üzere Kuaförlük kursunun öğrencileri sahne aldı. Birbirinden ilginç saç modellerinin yer aldığı gösteriyi ‘Cilt Bakımı ve Kalıcı Makyaj’ kursunun öğrencilerinin etkinliği izledi. Öğretmenleri Onur Erinç Akça’nın rehberliğinde hazırladıkları farklı stillerdeki makyaj gösterileri de ilgiyle izlendi.

Program, tiyatro kursuna devam eden kursiyerlerin, öğretmenleri Uğur Alpaslan’ın rehberliğinde hazırladıkları iki perdeden oluşan “Bizim Kövde Şenlik Vaa” adlı tiyatro oyunuyla sona erdi. Kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından izlenen etkinliğin sonunda konuşma yapan Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Dr. Mehmet Ali Noyan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü kendilerine şiar edinerek ve ekip ruhu ile çalıştıklarını söyleyerek, etkinliklerde görev alan öğretmen ve kursiyerlere teşekkür etti. Seferihisar’da uygun olan her yerde halkın talep ettiği kursları açarak halkın hayat boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Noyan, aynı zamanda işsizleri iş ve meslek sahibi yapmak için yoğun bir şekilde meslek kursları açtıklarını, İŞKUR kapsamında düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin sigorta primlerini ödediklerini ve kendilerine günlük 30 TL. katkı payı verdiklerini belirtti. Mehmet Ali Noyan, halk eğitimi merkezi olarak yürüttükleri çalışmalarda kendilerine destek veren İlçe Kaymakamına, İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve katkı sunan herkese teşekkür ettikten sonra etkinliklerde görev alan öğretmenlere teşekkür belgesi ve çiçek verdi. Yapılan toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sonlandırıldı.