Türkiyeli sanatçıların, ölümünün 500’üncü yılında Leonardo da Vinci için hazırladığı ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı’ sergisi, 1 Temmuz’da İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yeniden ziyarete açılacak.

30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergiye salgından dolayı alınan tedbirler kapsamında maskesiz ziyaretçi alınmayacak. Ziyaretçilerin ve çalışanların sağlık güvenliği için girişte ateş ölçümü yapılacak.

Sanatçıdan ilhamla Tülin Onat, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Ergin İnan, Yalçın Gökçebağ, Fevzi Karakoç, Onay Akbaş, Cem Sağbil, Mercan Dede, Barış Sarıbaş, Bahar Oganer ve Burçin Erdi’nin heykelleri, yağlı boya eserleri ve video çalışmalarından oluşan sergiye, Prof. Dr. İlber Ortaylı, şair Ahmet Telli, tiyatrocu Mehmet Erbil ve yazarlar Nedim Gürsel, Sunay Akın, İbrahim Karaoğlu, Metin Celal, Dr. Mustafa Tolay, Durmuş Akbulut ve Yalın Alpay da destek verdi.

Ressam Onay Akbaş’ın geliştirdiği Emre Sefer’in genel koordinatörlüğü ile yürütülen serginin küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu üstleniyor.

Sergi, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 09.00-18.00, pazar ise 12.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.