Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan sinema salon işletmecilerine, “Yerli Film Gösterim Desteği” kapsamında 15.9 milyon liralık destek aktarılacak.

Açıklamada başvuruda bulunan tüm illerin destekleneceğini, bu kapsamda 74 ilde 159 sinemaya 100’er bin lira nakit destek sağlanacağı duyuruldu.

Destek alan sinema salonlarının listesi Bakanlık Sinema Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlandı.

Bakanlığın girişimleriyle 23 Aralık’ta Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile sinema biletleri üzerinden alınan ‘Eğlence Vergisi’ oranı, 1 Haziran 2021’e kadar sıfıra indirilmişti. Buna ek olarak önceki süreçte sinema biletlerine uygulanan ‘KDV’ oranı da yüzde 1’e indirilmişti. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY), konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Koronavirüs salgınından dolayı halen kapalı olan sinema salonlarımız çok zor günler geçiriyor. ‘Sinemasız Şehirler’ oluşmaması adına SİSAY ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde sinemalarımız artık rahat bir nefes alacaklar. Çok hızlı ve etkili önlemler alarak sinema salonlarına can suyu sağlayan Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Sinema Genel Müdürlüğümüze tüm sektör adına teşekkürlerimizi sunarız.”