Karabağlar Belediyesi, Kavacık'ın üzümünü ve köyün sosyo-kültürel yaşamını geniş kitlelere tanıtmak için harekete geçti. “Kavacık İçin Çal Projesi”ni gerçekleştirmek için bağlama virtüözü Murat Sincer ile anlaşan belediye, Sincer'den proje için bir halk türküsü belirlemesini istedi. Fakat, Murat Sincer, Kavacık için yeni ve özel bir eserin daha uygun olacağını düşünerek sözü ve bestesi kendisine ait bir yeni bir eser yazdı. Belediye tarafından da oldukça beğenilen eseri Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ile Murat Sincer Türk Halk Müziği Korosu seslendirdi.

Klip çekimi ise geçtiğimiz 12 Eylül'de Kavacık köyünde gerçekleştirildi. Klip önceki gün belediyenin Youtube kanalından; “Karabağlarımızın güzel köyü Kavacık'ın türküsü sizlerle... Kavacık Köyü'nün doğal güzellikleri ve dünyaca meşhur Kavacık üzümü ile köyün sosyo-kültürel yaşamının” geniş kitlelere tanıtımının yapılması ve kültürel arşivine kazandırılması amacıyla hazırlanan 'Kavacık İçin Çal Projesi' tamamlandı. Söz ve müziğini Sanatçı Murat Sincer’in yaptığı; Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ile Murat Sincer Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği eser ile İzmirimize yeni bir türkü kazandırmanın sevincini yaşıyoruz” notuyla paylaşıldı.

Pandemi sürecinde kursiyerlerine online ders vermeye devam ettiklerini söyleyen Murat Sincer, “Biz bu süreçte derslerimizi hiç kesmedik. Özel eğitim videoları çekerek kursiyerlerimizin eğitimlerine devam etmesini sağladık. Kavacık İçin Çal Projesi'nde yer alan arkadaşlarımızın bir kısmı pandemi sürecinden enstrüman çalmayı öğrenen arkadaşlarımız. Projede emeği geçen tüm müzik dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.