Haziran ayı itibariyle iki yeni oyunun provalarına başlayan İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının, seyircisine kavuşmak için gün saydığını söyleyen Levent Ulukut, yeni projeler ile de seyirciyi heyecanlandıracaklarını aktarıyor.

2020-2021 Sezonunun ilk oyunu olması planlanan ve Haziran ayında provalarına başlayan Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Tayfun Erarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Vahşet Tanrısı” adlı oyunumuz provalarına devam etmektedir. Oyunda başlıca rolleri Özlem Başkaya, Ali Hakan Beşen, Canan Erener Şen ve Mustafa Çolak paylaşıyor. Eylül 2020 Konak Sahnesi’nde prömiyer yapacak olan Vahşet Tanrısı; henüz ilkokula giden iki öğrencinin sopalı, yumruklu kavgasını medeni bir şekilde çözmek isteyen iki ailenin bir araya gelince hiç de göründükleri kadar medeni olmadıkları ortaya çıkması sonucu oluşan bir dizi trajikomik olaylar zincirini işlemektedir.

Sam Bobrick’in kaleme aldığı, M. Sadık Yağcı’nın yönetmenliğini üstlendiği Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek olan “İki Bekar” adlı oyunumuz Eylül 2020 tarihinde Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde seyircileriyle buluşacaktır. İki Bekar; takıntılı bir kadının peşine düştüğü bir adamı çileden çıkaracak şekilde takip etmesi sonucu, adamın giderek kadına alışması ve hayatını onsuz geçiremeyecek hale gelmesini konu alan oyunun başlıca rollerini Burcu Aksakal ve Serkan Kunter paylaşmaktadır.

Gökhan Erarslan’ın yazdığı, Ebru Nil Aydın’ın yönetmenliğini üstlendiği 2020-2021 Tiyatro Sezonunun üçüncü yeni oyunu olması planlanan “Cahide” 29 Eylül 2020 tarihinde tiyatroseverlere merhaba demeye hazırlanıyor. Cahide Sonku’nun hayatını biyografik biçimde ele alan oyun, sanatçının hızla yakaladığı şöhrete karşın ödediği bedelleri gözler önüne sermektedir. Oyunun başrolünü Güldeniz Türküstün Eltepe üstlenmektedir.

Hristo Boyçev’in kaleme aldığı, Gürol Tonbul’un yönetmenliğini üstlendiği sezonun yeni oyunlarından olan “Titanik Orkestrası” adlı oyunun çalışmalara başlamasıyla İzmir Devlet Tiyatrosu 2020-2021 Tiyatro Sezonunda dördüncü yeni oyunuyla seyircinin karşısına çıkacaktır. Oyun, bir tren istasyonunda yaşayan evsiz insanların yaşamlarının Hari adlı bir illüzyon ustasının gelişiyle değişmesini konu alır. Oyunda başlıca rolleri, Hakan Özgömeç, Mesure Tahir, Tamer Yılmaz ve M. Asım Tuncay Aynur paylaşmaktadır.

Boris Vian ve John Steinback’in hikayalerinden uyarlayarak yazan Gökhan Aktemur tarafından kaleme alan “Karıncalar” adlı oyunun yönetmenliğini Akif Yeşilkaya üstlenmiştir. Neden olduğunu bilmeyen bir savaştan kaçarak sevgilisine dönmeye çalışan bir askerin mayına basmasıyla içine düştüğü esaret halini konu alan oyun, savaşın etkili bir eleştirisini sunmakta, anlamsızlığına vurgu yapmaktadır.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle temsillerine ara veren Devlet Tiyatroları, Haziran ayında başlayan “Ankara Yaz Oyunları” kapsamında seyircisiyle tekrar buluşmanın sevincini yaşarken; İzmir Devlet Tiyatrosu da Fehime Seven’in yazdığı, Seval Erözmen Kip’in yönetmenliğini üstlendiği “Türkiye Kayası” adlı oyunu ile 9-10-11 Temmuz 2020 tarihlerinde Ankara İrfan Sahinbaş Açık Hava Sahnesi’nde seyircisi ile buluştu.

Nil Ünlü Aycıl’ın yazdığı, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut’un sahneye koyduğu Kuzu Maydanoz’un Maceraları adlı çocuk oyunumuz Kamyon Tiyatro – Yürüyen Sahne projesi kapsamında başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere 25 il ve 57 ilçede 50 gün sürecek olan proje; Elazığ, Keban, Malatya, Yazıhan, Doğanşehir, Adıyaman, Gölbaşı, Pazarcık, Kahramanmaraş, Türkoğlu, Bahçe, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol, Erzin, Osmaniye, Toprakkale, Adana ve Ceyhan’da 13 – 23 Temmuz 2020 tarihleri arasında küçük seyircileriyle buluşacaktır.

Pandemi nedeniyle zorunlu verilen aradan sonra Ağustos ayında yepyeni bir proje olan “Yıldızlar Altında Tiyatro Müzikleri” ile tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan İzmir Devlet Tiyatrosu, Bornova Kültür Merkezi’nde bir ilke imza atarak Klasik Türk oyunlarının unutulmaz müziklerini sanatçılar tarafından orkestra eşliğinde seslendirmeye hazırlanıyor.

21 Ağustos 2020 tarihinde iki sezondur büyük bir ilgiyle izlenen Kantocu Müzikalı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Konser Salonu’nda Bodrumlu tiyatro severlerle bir kez daha buluşacaktır.

1 Eylül 2020 de perdelerini açmaya hazırlanan İzmir Devlet Tiyatrosu, sahnelerinde yeni tip koronavirüsüne karşı tüm önlemlerini alarak tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Sahnelerde tüm dezenfektan çalışmaları yapılmış olup, yarım kapasite oynanacak oyunlar ile de değerli tiyatro severlerin sağlığı göz önünde bulundurulacaktır.