İzmirli ressam-cazcı Ayşegül Yeşilnil, bugün çevrim içi olarak açılacak Team Euromericana 2021 Sergisi'nin gerçekleştirecek. 2009 yılında UNESCO tarafından Yucatan Yarımadası'nın kalbindeki, büyülü Campeche kentinde düzenlenen ve dünyanın farklı yerlerinden güçlü sanatçıların bir araya getirildiği Uluslararası VI Euromericana Sergisi kapsamında Maya tapınağında 'Mucize' başlıklı konferans veren, 'Ayşegül'ün Rüyaları' adlı eserleriyle Türkiye'yi temsil ederek Uluslararası Ustalık Ödülü'ne layık görülen Yeşilnil, geçtiğimiz aylarda sergi hayalini UNESCO-Campeche sergisi katılımcılarıyla paylaştı. 

Yeşilnil’in yine, yeniden aynı sanatçılarla online sergi açılmasını hayali yoğun ilgi gördü ve  başlatılan çalışmaların ardından bugün, Meksika saatiyle 19:00’da Team Euromericana 2021 Sergisi'nin sanal açılışı kararlaştırıldı.

'İlerlemenin tek yolu'

Düşüncesini paylaştığı UNESCO - Campeche sergisi, katılımcı sanatçıların kendisini heyecanla desteklediklerini söyleyen Ayşegül Yeşilnil, serginin 22 Nisan'da kutlanan Dünya Sanat Günü kutlamalarının da bir parçası olduğunu belirterek, “Sanatsal birliğin ve arkadaşlığın, mesafeyi, korkuyu ve hepimizi etkileyen bir sağlık krizini aştığını gösteren bu sergi, muhteşem bir sevinç, umut çığlığıdır. Sanat durmaz, sanat dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu anda ışık sağlar, Sanat bizi her zamankinden daha fazla birleşmeye ve tek olmaya çağırır. Sanat ilerlemenin tek yoludur” dedi.

Filmden ilham aldı

Ressam Ayşegül Yeşilnil'in 2021 yılında pandemi sürecinde, dijital teknik ile çizdiği eserinin ismi, Ahtapot Tanrıçası / Octopus Goddess'ın ilham kaynağı, önceki gün belgesel dalında Oscar ödülünü kazanan, 'My Octopus Teacher' adlı film. Sanatçı eserini, öncelikle filmdeki Ahtapot'a ve tüm emeği geçenlere ithaf etti. Sergi; afişte ilan edilen ve platformlarda yayınlanan meet.google.com/fhy-stax-zqu  sayfalardan izlenebilecek.